|

Cemile Bayraktar'ı linç etmek istediler

yenisafak.com.tr Yazarı Cemile Bayraktar'ın Mersin’de tacize uğradıktan sonra hunharca katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için attığı tweetler, Oda Tv tarafından çarpıtıldı. Bayraktar'ın tweetlerini cımbızlayarak yayınlayan ve algı operasyonu yürüten bazı medya kuruluşları, Bayraktar için linç girişimi başlattı.

15:16 - 15/02/2015 Sunday
Güncelleme: 16:12 - 15/02/2015 Sunday
Yeni Şafak

Mersin’in Tarsus ilçesinde yolcu olarak bindiği minibüste cinsel tacize uğradıktan sonra bıçaklanarak öldürülen, ardından cesedi yakılan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıfta okuyan Özgecan Aslan’ın katillerine lanet yağdı.


yenisafak.com.tr Yazarı Cemile Bayraktar da Özgecan için resmi Twitter hesabından duygularını dile getirerek, kadına şiddet konusuna dikkat çekti. Bayraktar, tweetlerinde kadına şiddete dair "Dünya Sağlık Örgütü Raporu"ndan, Britanya ve ABD istatistiklerinden bahsetti. Bayraktar'ın bu paylaşımlarını cımbızlayarak yayınlayan Oda Tv ve Cemaat'e yakınlığıyla bilinen medya kuruluşları, Bayraktar'ı linç etmek istediler. Bu algı operasyonuna inanan birçok kişi sosyal medyada Cemile Bayraktar'a hakaret dolu sözler sarfetti. 


İşte Bayraktar'ın cımbızlanan ve çarpıtılan tweetlerinin tamamı:




BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bayraktar, oluşturulan algı operasyonuna dair yine Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Oda Tv'nin kendisini hedef gösterdiğini yazan Bayraktar'ın işte o açıklaması: 


#cemile bayraktar
#oda tv
#cemile bayraktar özgecan
9 years ago