|

Cep telefonun kötüymüş geri al

Adana’da Gül Şimşek’ten çaldıkları cep telefonunu beğenmeyince geri dönen motosikletli kapkapçılar, “Cep telefonun da çok kötüymüş, bunu geri al” diyerek kendisine iade etti. Şimşek’in ihbarıyla oluşturulan özel ekip tarafından yakalanan kapkaççılardan 2’si tutuklandı.

Haber Merkezi
04:00 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 7/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kameralara yakalanan Serhat Yüksekyayla ve suç ortağı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kameralara yakalanan Serhat Yüksekyayla ve suç ortağı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde kapkaç çetesini beğenmedikleri cep telefonu ele verdi. Fıkra gibi olay, ilçeye bağlı Serinevler Mahallesi’nde yaşandı. Pazar alışverişi yapmak için sabah saatlerinde evinden çıkan 47 yaşındaki Gül Şimşek’in yolda yürürken yanına bir motosiklet yaklaştı.

BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Motosiklette bulunan 3 kişi, Şimşek’in çantasını ve cep telefonunu alarak uzaklaştı. Şimşek yaşadığı şoku atlatmaya çalışırken, birkaç dakika sonra kapkaççılar geri döndü.


ZANLILAR KAMERADA

İçlerinden biri, “Cep telefonun da çok kötüymüş, bunu geri al” diyerek telefonunu geri verdi. Çete elemanları hızla olay yerinden uzaklaştı. Gül Şimşek ise kapkaççıların işe yaramaz diye kendisine verdikleri telefondan polisi arayarak yardım istedi. İhbarın ardından harekete geçen polis, 200 güvenlik kamerasını inceledi. Yapılan araştırmada, şüphelilerin daha önce iki ayrı kapkaç olayına da karıştıkları saptandı. Kapkaç yaptıktan sonra trafikte çok hızlı bir şekilde seyreden şüphelilerin eşkalleri tespit edildi.


ÖZEL EKİP YAKALADI

Kapkaççıların yakalanması için özel ekip oluşturuldu. Simitçi ve ayakkabı boyacısı kılığına giren ekipler, kısa sürede önce şüphelilerin kimliğine, sonra adreslerine ulaştı. Kapkaççılardan O.A (17) ile Serhat Yüksekyayla (20), eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

ÇANTAYI ATMIŞLAR

Sorgularında çaldıkları cep telefonlarını sattıklarını söyleyen şüphelilerden Serhat Yüksekyayla, “Çantadaki 500 lirayı aramızda paylaştık. Geri kalanları da çantayla birlikte çöpe attık. Pişmanız” dedi. O.A. ve Serhat Yüksekyayla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

#Adana
#Gasp
6 yıl önce