|

Ceset valizle gitmiş olabilir

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kanada’daki Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’nda Kaşıkçı’nın kaybolan cesediyle ilgili ilginç değerlendirme yaptı: Cinayetten 3-4 saat sonra Türkiye’yi terk ettiler. Diplomatik dokunulmazlıktan dolayı Kaşıkçı’nın parçalanmış cesedini valizle sorun yaşamadan götürmüş olabilirler.

Yeni Şafak
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:51 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda 2 Ekim günü öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın parçalanmış cesedini, Riyad ve Kahire'den özel uçaklarla İstanbul'a gelen suikast ekibinin valizlerle götürmüş olabileceğine dikkat çekti.

Kanada’daki Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nda konuşan Akar, "Diplomatik dokunulmazlıktan dolayı Kaşıkçı’nın parçalanmış cesedini valizle sorun yaşamadan götürmüş olabilirler" dedi. "Bu konularda ihtimalleri konuşabilirsiniz. Bir ihtimal cinayeti gerçekleştirdikten 3-4 saat sonra Türkiye’yi terk ettiler. Diplomatik dokunulmazlıktan dolayı Kaşıkçı’nın parçalanmış cesedini valizle sorun yaşamadan götürmüş olabilirler" diyen Akar, suikast ekibinin İstanbul'a geldiği 2 uçağı kastediyor.


İLK KALKAN UÇAKTA MI?

Özel jetlerden 'HZSK-2' kuyruk numaralı olanı, Cemal Kaşıkçı Başkonsolosluğa girmeden saatler önce gece 03.13'te Atatürk Havalimanı'na teker koymuştu. İkinci uçak 'HZSK-1' kuyruk numaralı özel jet ise cinayetin olduğu gün, Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra saat 17.15'te Atatürk Havalimanı'na inmişti. Bu uçak, havalimanına inişinden sadece 1 saat 5 dakika sonra havalanarak Mısır'a gitmişti. 18.20'de Kahire'ye havalanan HZSK-1 kuyruk numaralı uçağa yüklenen valizlerin X-Ray cihazından geçip geçmediği bilinmiyor. Bu uçağa binenler arasında Veliaht Prens Muhammed'in yurtdışı ziyaretlerinde birlikte göründüğü istihbaratçı albay Mahir Abdülaziz Mutreb de vardı. Suikast ekibini yöneten Mutreb'in, Kaşıkçı'nın ceset parçalarını taşımakla görevli ekibin de başı olduğu anılıyor. Kaşıkçı, saat 13.14'te konsolosluk binasına girmiş ve ses kayıtlarına göre, dakikalar içinde öldürülmüştü.

O JETLE KAHİRE’YE

Verilere göre, testereyle parçaladıkları Kaşıkçı'nın naaşını valizler içinde uçağa yerleştirmek için suikast timine 5 saat yetti. Ekibin diğer üyelerini taşıyan ikinci uçak ise 2 Ekim akşamı saat 22.46'da havalanmıştı. Bu uçağın detaylı şekilde arandığı ve valizlerin de X-Ray cihazından geçirildiği açıklanmıştı. Bu durumda tüm şüpheler, -Akar'ın da dikkat çektiği gibi- İstanbul'dan Kahire'ye giden birinci uçağa yoğunlaşmış durumda.

#Hulusi Akar
#Kanada
#Türkiye
5 yıl önce