|

CHP-İYİ Parti ittifakında çatlak

Millet İttifakı cephesinde geçtiğimiz hafta durma aşamasına gelen iş birliği görüşmelerinde kriz yaşanıyor. CHP’nin İYİ Parti’nin istediği Balıkesir’de adayını açıklaması ile birlikte başlayan kriz dün iyice büyüdü.

Nur Banu Aras
04:00 - 5/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:50 - 5/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu - Meral Akşener
Kemal Kılıçdaroğlu - Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener MHP’den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı Mersin’den aday gösterdiklerini açıkladı. CHP’den de Mersin ile ilgili anında açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Akşener’in sözlerinin ardından açıklama yaparak Kocamaz’ın ortak aday olmadığını, Mersin’de CHP’nin kendi adayını çıkaracağını söyledi.

LİDERLER GÖRÜŞECEK

CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan pürüzü liderler değerlendirecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu hafta içerisinde bir araya gelmesi bekleniyor. İki ismin tıkanıklık yaşanan büyükşehir çıkmazını masaya yatırması planlanıyor.

3 ŞEHİR TEKLİF EDİLECEK

Başkent Ankara da iki parti arasında pürüzlü konuların başını çekiyor. Ankara dahil kilitlenen iş birliğinin açılıp açılmayacağı gözlerin çevrildiği Kılıçdaroğlu- Akşener randevusunda netleşecek. İYİ Parti Ankara, Antalya ve Mersin’i isterken kulislerde CHP’nin İYİ Parti’ye Manisa, Isparta ve Denizli’yi teklif edeceği iddia ediliyor. Ancak CHP’nin Balıkesir İYİ Parti’nin de Mersin için aday açıklaması yeni pazarlıkları gündeme getirecek.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Meral Akşener
5 yıl önce