|

CHP kaos ittifakı kurdu

Kılıçdaroğlu’nun yarın için görüşme talebine olumlu yanıt veren MHP lideri Bahçeli, CHP’nin Anayasa görüşmelerindeki provokatif tavırlarına Twitter üzerinden sert tepki gösterdi. Bahçeli, CHP’nin kaos ittifakı kurarak milletin hakkını gasp etmeye çalıştığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 03:31 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili görüşmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu istedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun talebine yarın saat 12.00'de TBMM'de görüşmek üzere olumlu yanıt vermesinin ardından sosyal medyadan CHP'yi bombaladı. Bahçeli Twitter hesabından, CHP'nin bir 'kaos ittifakı' kurarak akla hayale gelmedik senaryolarla milletin kaderine sahip çıkma hakkını gasp etmeye kalkıştığını söyledi.



YÜZLERİ KIZARACAK


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından birinci tur görüşmeleri tamamlanan anayasa değişiklik teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “Allah'ın izniyle çarşamba günü başlayacak ikinci tur görüşmelerinden sonra anayasa değişikliği milletimizin önüne gelecektir. Milletten yana görünüp yine millete güvensiz ve duyarsız kalanlar bir kez daha çuvallayacaklar ve yüzleri kızarmaktan kurtulamayacaktır.” ifadelerini kullandı.



UCUZ OYUNLAR OYNADILAR


CHP'nin TBMM'nin çalışmasını engellemeye dönük çabalarına hız verdiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti: “Milletten ümidini kesen CHP yönetimi, milli iradeye çıkan yolları tıkamak ve hatta kullanılamaz hale getirmek için olmadık yollara sapmıştır. Yaşanan kürsü işgalleri, kavga sahneleri, ucuz oyunlar, isnat ve iftiraya varan siyasi söylemler muhataplarını mahcup edecektir.”



BUNUN NERESİ HATALI?


Milletin iradesine sahip çıkma yeteneğini 15 Temmuz'da ispatladığını hatırlatan Bahçeli şöyle devam etti: "Fiili durumdan şikayetçi olup da bunun önlenmesi ve örselenmesi konusunda felç geçirmiş gibi hareketsiz duranlar ne anlatmaktadır? Egemenliğin sahibi olan Türk milletine tarihi nitelikli ve bizzat istikbalini ilgilendiren bir konuda görüşünü sormanın neresi hatalıdır?



MİLLETİN HAKKINI GASP ETME ÇABASI


“Milli mücadele döneminde destan yazan Türk milletine hükümet etme sistemi tercihini sormanın neresinin yanlış olduğu” sorusunu yönelten Bahçeli, şöyle devam etti: “CHP ve yanında hizalanmış kaos ittifakı, akla hayale gelmedik senaryolarla milletin kaderine sahip çıkma hakkını gasp etmeye kalkıştılar. Partimizin çok değerli milletvekillerinin telefon numaraları afişe edildi. Sosyal medyadan her türlü tezvirat ve dedikodu dolaşıma sokuldu. Sözde özgürlük ve demokrasi şampiyonları ille de 'hayır' temposu tutarken, 'evet' tercihini bastırmak için despotça ve tahammülsüzce hareket etti. Uzlaşma, sorumluluk ruhuyla milli şuuru buluşturmuş siyasi bir vicdanda vasat ve varlık bulur. Milli uzlaşma ihaneti gömer, ithamları söker. Aynı ırmakta iki defa yıkanma hevesi abestir. Türkiye abes siyaset mantığını elinin tersiyle itecek, hızını kesen ağırlıkları atacaktır. Muhtemel kaos hazırlıklarını, kriz salgınlarını, anti demokratik arayış ve özlemleri milletçe göğüsleyip peşinen etkisizleştirmek zorundayız.”


#Anayasa değişikliği
#Devlet Bahçeli
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Milli mücadele
7 yıl önce