|

CHP'de delegelere sus payı

CHP’de yerel seçimler nedeniyle rafa kaldırılan olağanüstü kurultay için Kemal Kılıçdaroğlu hazırlıklara başladı. Delegeleri kontrol altına almak isteyen Kılıçdaroğlu, meclis listelerinde, “hısım-akrabalardan” kalan kontenjanlara delegelerin ismini yazdırdı.

Nur Banu Aras
04:00 - 24/03/2019 Pazar
Güncelleme: 02:49 - 24/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

Belediye meclis listelerinde de “hısım-akraba, eş-dost” depremiyle sarsılan CHP’de belediye meclis üyeliği tartışmaları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine yakın isimler belediye meclisi listesinde yer aldı. Kılıçdaroğlu ve ekibinin belediye meclis üyelerinin akraba kontenjanından arta kalan kısmına da delegelerin isminin yazıldığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun delegeleri, 31 Mart sonrası olası olağanüstü kurultay çağrılarını önlemek için bu yöntemle kontrol altında tuttuğu kaydediliyor.

PARTİ İÇİNDE RAHATSIZLIK VAR

31 Mart seçimleri için son dönemece girilirken, CHP aday belirleme sürecinden önce ardı ardına gelen istifalarla boğuşmuş, ardından da “hısım-akraba, eş-dost” depremiyle sarsılmıştı. Yaklaşık 1.3 milyon kayıtlı üyesi olan CHP’nin belediye başkan adayları ve meclis listelerini azınlık bir grup parti yöneticisinin yakınları oluşturmuştu. Kılıçdaroğlu ve yönetiminin akraba kontenjanı parti içerisinde rahatsızlığa neden olmuştu.

1 NİSAN’A HAZIRLANIYOR

  • Partide yerel seçimler nedeniyle rafa kaldırılan olağanüstü kurultay süreci için muhalifler hazırlıklarına devam ederken, Kılıçdaroğlu da 1 Nisan planlarını yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu, CHP’deki genel başkanlık koltuğunu sağlama almak için seçim sürecinde hamleler yaptı. Belediye Meclis Üyeliği listelerine akraba kontenjanının yanı sıra delege kontenjanı da ayrıldı. Olağanüstü kurultay sürecinde imza veren delegeleri tasfiye eden Kılıçdaroğlu, kalan delegelere de meclis listelerinde çoğunluğu verdi. Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesiyle delegeleri, 31 Mart sonrası olası olağanüstü kurultay çağrılarını önlemek için kontrol altında tuttuğu belirtiliyor.
#​CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Delege
5 yıl önce