|

CHP’de ‘İnce’ rahatsızlık

TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında bir grup milletvekili ile suç duyurusunda bulunan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin “Bu davayı Genel Merkez’in açması gerekmez miydi” sorusuna “Siyasette yapmazsanız, birileri yapacaktır” karşılığı vermesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Yeni Şafak
07:40 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:51 - 5/05/2016 Perşembe
Diğer

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 3 saat süren MYK toplantısında İnce'nin Kahraman'a yönelik suç duyurusu “parti içi hamle” olarak değerlendirildi. Kılıçdaroğlu'nun, “Parti olarak suç duyurusunda bulunsaydık AKP kenetlenirdi. Barolar ve eğitim sendikaları ayağa kalkmıştı. AKP de geri adım attı” ifadesini kullandığı belirtildi.



İnce'nin açıklamasına CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın'ın da olduğu Kılıçdaroğlu'na yakın çok sayıda vekilin de katılmasının da bizzat genel merkez tarafından teşvik edildiği, böylece açıklamanın, “parti içinde bir kriz” biçiminde yorumlanmaması için çalışıldığı öğrenildi. Milliyet'te yer alan habere göre toplantıda İnce'nin mitinglere hazırlandığı bilgisinin paylaşıldığı da öğrenildi.





#Kemal Kılıçdaroğlu
#İsmail Kahraman
#Muharrem İnce
8 yıl önce