|

CHP’de taktik savaşları

CHP’nin 3-4 Şubat tarihinde yapılacak 36. Olağan Kurultayı öncesinde Genel Merkez ve adaylar arasında taktik savaşları devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2018 Pazar
Güncelleme: 01:30 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan asker- leri GATA'da ziyaret etti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan asker- leri GATA'da ziyaret etti.

Aday adaylığını açıklayan isimler delegelerden imza toplamaya çalışırken, Genel Merkez de delegelere imza vermemesi için baskı yapmaya devam ediyor.

KURULTAYA 4 ADAY

CHP’de genel başkanlık seçimli olağan kurultaya sayılı günler kala, adaylık yarışı da kızıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yeniden aday olduğu kurultay öncesinde Ümit Kocasakal ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce adaylıklarını açıkladı. Yarın da Ömer Faruk Eminağaoğlu adaylığını açıklayacak. Kemal Kılıçdaroğlu ile rakipleri arasında adeta imza toplama savaşı yaşanıyor.

DELEGELERE UYARI

Kurultayda aday olabilmek için en az 125 delegenin imzası gerekiyor. Kılıçdaroğlu’nun rakipleri delegeleri tek tek arayıp destek istiyor. Partide adalet olduğunu savunan, herkesin aday olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu ise kurmayları aracılığı ile delegelere baskı yapıyor. Genel Merkez de delegelerle görüşerek Kılıçdaroğlu karşıtı imza vermemeleri için uyarılarda bulunuyor.Önümüzdeki hafta sonu yapılacak kurultayda genel başkanlık yarışının dışında liste yarışı da yaşanacak. CHP’liler, 60 kişilik Parti Meclisi listesine girebilmek için ter dökecek. Çarşaf liste ile yapılması düşünülen seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun PM için kendine yakın isimlerden oluşan 52 kişilik bir anahtar liste çıkarması bekleniyor.

60 KİŞİLİK PM YARIŞI

Ocak 2016’da yapılan son kurultayda, 60 kişilik Parti Meclisi’ne Kılıçdaroğlu 52 kişilik “anahtarın da anahtarı” dediği listeyle girmişti. PM’ye Kılıçdaroğlu’nun listesinden 29 isim girerken, 60 kişilik Parti Meclisi listesine 23 isim listeyi delerek girmişti. Fikri Sağlar, İlhan Cihaner ve Mehmet Ali Çelebi gibi isimler listeyi delip PM’ye giren isimler arasında yer almıştı.

  • Afrin gazilerine ziyaret
  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan asker- leri GATA'da ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, “Hepsinin moralleri çok iyi. Ziyaretimizden de son derece memnun oldular. Moral buldular” dedi.
#CHP
#Kurultay
6 yıl önce