|

CHP'den kimlik bilgileri açıklaması

YSK'nın 2009'da siyasi partilerle paylaştığı kimlik bilgilerinin, CHP'ye ait "bilisim.chp.org.tr" adresi üzerinden paylaşıldığı iddia edildi. CHP'li Aksünger, partilerinin uygulamasının e-devlet uygulaması ile aynı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
15:01 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 12:04 - 8/04/2016 Cuma
AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, YSK'nın 2009'da siyasi partilerle paylaştığı kimlik bilgilerinin, CHP'ye ait "bilisim.chp.org.tr" adresi üzerinden paylaşıldığı iddialarına ilişkin, "CHP dışında dünya kadar yerde de bu tür uygulamalar mevcut zaten. Bu vatandaşın en doğal hakkıdır, anayasal hakkıdır, kendisinin kimliği nerede oy kullanacağını bilmesinden daha doğal bir şey olamaz." dedi.



Aksünger, yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları "komik" olarak nitelendirdi. Kendisinin yaptığı araştırmalarda, "sızdırmanın" Rusya Petersburg'da yaşayan "Anatoli" diye bir ismi işaret ettiğini savunan Aksünger, söz konusu bilgilerin ise daha önceden internette yer aldığını belirtti.



Aksünger, "Hatta bunlarla ilgili 2009'da operasyonlar yapıldı. 2010'da bunların failleri ortaya çıkartıldı, bu bilgiler alındı. Aslında faillerin kimler olduğu açık fakat bunlar araştırılmıyor." diye konuştu.



'CHP'nin uygulaması e-devlet ile aynı'


"CHP'nin bu uygulaması e-devlet kapısı uygulaması ile aynı" değerlendirmesini yapan Aksünger, şunları söyledi:



"Yani siz YSK'da da kendinizi sorgulayabilirsiniz, e-devlet kapısında da Mernis'te de kendi TC kimlik numaranızla vergilerle ilgili şeyleri sorgulayabilirsiniz. UYAP'ta da kendinizi sorgulayabiliyorsunuz bunlarla ilgili. Yani CHP dışında dünya kadar yerde de bu tür uygulamalar mevcut zaten. Bu vatandaşın en doğal hakkıdır, anayasal hakkıdır, kendisinin kimliği nerede oy kullanacağını bilmesinden daha doğal bir şey olamaz. Ben dün basın toplantısı düzenleyerek bu verileri açıkladım. Madem bu kadar ilgililer, verilen ilk bilgilerle sızdırılanlar tutmuyor. Bize verilenlerde böyle bir şey olsa ana hatları da vardı, biz zaten onların hiçbirini oralara koymuş değiliz. Önlemlerimiz de kesin. SEÇSİS nasıl çalışıyorsa, bizim sistemlerimiz de öyle çalışıyor."



"Bunu CHP'ye bağlamak bence siyasi komplo işidir"


Aksünger, "Onun nedeni de başka. Arka tarafında siyasi gerekçe yatıyor. Bizim kendi okumamız odur. Bu her yerde varken, bunu CHP'ye bağlamak bence siyasi komplo işidir ve siyasi partilerin denetleme mekanizmasını ortadan kaldırmak meselesidir. Bunu kesinlikle böyle okuyoruz." diye konuştu.


#CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger
#YSK
#Erdal Aksünger
8 yıl önce