|

CHP'den Zeytin Dalı Harekatı açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni Şafak
13:16 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 14:05 - 21/01/2018 Pazar
AA
Bülent Tezcan
Bülent Tezcan

CHP Genel Merkezinde Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında terörle mücadeleyi bir iç siyaset malzemesi olarak görmediklerini belirten Bülent Tezcan, “Bu bir milli meseledir, milli meselede siyaset kurumunun milli çıkarları, ulusal çıkarları korumak ve milli güvenliği sağlamak konusunda bir araya gelme görevi vardır. Zeytin Dalı Harekatı Türkiye için önemli bir harekattır. Sınırlarımızın terör unsurlarından arındırılmasını amaçlayan bir harekattır. Bu noktada ülke ve bölge huzurunun sağlanması için önem taşımaktadır” diye konuştu.

Milli çıkarların her şeyin üzerinde olduğunun altını çizen Tezcan, “Zeytin Dalı Harekatı ile Türkiye’nin sınır güvenliğinin sağlanmasına dönük bir harekat başlamıştır ve bunun başarılı olmasını canı gönülden diliyoruz ve bu harekatın millet olarak arkasında olduğumuzun bilinmesini açıklıyoruz” şeklinde konuştu.

“Harekata desteğimiz tamdır”

Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün sağlanmasının önem taşıdığını ve harekatın bu noktaya odaklanması gerektiğini kaydeden Tezcan, “Bu harekat devam ederken diyalog da önemlidir. Türkiye’nin bu süreçte bütün taraflarla aktif diyalog içinde olması gerekmektedir. ABD ile Rusya ile Suriye ve İran ile aktif diyalog içinde bulunup siyasi sürece katkıda bulunmamız sorunun çözümü açısından önem taşımaktadır. Şanlı ordumuz önemli bir harekata girmiştir, bu harekatın arkasında desteğimiz tamdır, bir an önce hedefine ulaşmasını arzu ediyoruz. Mehmetçiğimizin burnu kanamadan harekatın hedefine ulaşıp ülkemize geri dönmesini diliyoruz. Allah milletimize de askerimize de yardımcı olsun. Biz Türkiye’nin güvenliği çerçevesinde atılacak adımların bir siyaset malzemesi olmanın ötesinde bir milli mesele olduğunu biliyoruz” dedi.

#Bülent Tezcan
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce