|

CHP'li Ağababa da PKK'nın 'reklamını yapmadı': Teröristlerin katlettiği askere şehit bile diyemedi

Şırnak'ta terör örgütü PKK ile girilen çatışmada bir askerimiz şehit düştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa sosyal medya hesabından katledilen asker için taziye mesajı yayınladı ancak 'şehit' diyemedi. Ağababa şu ifadeleri kullandı: "Şırnak'ta vatani görevini yaparken hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı Furkan Umut'a Allah'tan rahmet, Malatya Battalgazi’de yaşayan ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

12:28 - 2/03/2021 Salı
Güncelleme: 12:43 - 2/03/2021 Salı
Yeni Şafak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa

Şırnak'ta PKK'lı teröristler ile çıkan çatışma kahraman askerimiz Piyade Uzman Onbaşı Furkan Umut şehit oldu. Elazığ'ın Baskil ilçesi Çiğdemli Köyü nüfusuna kayıtlı olan şehidin, ailesinin Malatya'da ikamet ettiği için Malatya'da toprağa verileceği öğrenildi.

PKK'yı yine kullanmadılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa sosyal medya hesabından katledilen asker için taziye mesajı yayınladı ancak 'şehit' diyemedi. Ağababa şu ifadeleri kullandı: "Şırnak'ta vatani görevini yaparken hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı Furkan Umut'a Allah'tan rahmet, Malatya Battalgazi’de yaşayan ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum."


Kılıçdaroğlu "Reklam yapmak istemedik" demişti

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın Gara katliamı için yayınladığı taziye mesajında örgütün adını anmayınca tepki toplamıştı. Bu açıklamayı akla ziyan bir gerekçe ile savunan Kılıçdaroğlu, “Bir terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz” ifadelerini kullanmıştı.


#CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa
#pkk
#şehit
3 yıl önce