|

CHP'li Bekaroğlu: İktidara geldiğimizde doğal gazımız olmuş olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği müjdeli haberi açıkladı ve Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğal gaz bulduğunu duyurdu. Muhalefeti rahatsız eden büyük haberle ilgili çirkin paylaşımlar yapıldı. Ancak CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya hesabından şaşırtan bir açıklamada bulundu. Bekaroğlu, "Çok şükür, bu, gelecek açısından son derece ümit verici bir durum. Eğer bu rakamlar ve beklentiler doğru çıkarsa iktidara geldiğimzide enkaz devralmayacağız" ifadelerini kullandı.

17:29 - 21/08/2020 Cuma
Güncelleme: 17:57 - 21/08/2020 Cuma
Yeni Şafak
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün önce fabrika açılışında verdiği ve tüm Türkiye ile dünyanın merakla beklediği büyük müjdeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "
Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Hemen tespit kuyuları açmaya başlayacağız. Üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır"
dedi.

"Enkaz devralmayacağız"

Türkiye'yi sevince boğan haberi muhalif kesim hazmedemedi. Ancak CHP'li Mehmet Bekaroğlu, Twitter hesabından beklenmedik bir paylaşım yaparak, "
Çok şükür, bu, gelecek açısından son derece ümit verici bir durum. Eğer bu rakamlar ve beklentiler doğru çıkarsa enkaz devralmayacağız.
Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki bu millet AKP-MHP ortaklığının bu kaynağı da yağmalamadan Türkiye’nin yönetimini millet ittifakına verecektir.
" ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de doğal gaz bulunduğu müjdesini hazmedemeyenler de oldu:



#CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu
#doğal gaz
#karadeniz
#Fatih sondaj gemisi
4 yıl önce