|

CHP'li Çiçek: Ajanlar Silahlı Kuvvetlerden temizlensin

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek, "Bir an önce Silahlı Kuvvetlerden evrak sızdıran, Silahlı Kuvvetler aleyhine çalışan, ajanlık yapan kişilerin Silahlı Kuvvetlerden temizlenmesini istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
14:43 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:46 - 10/03/2016 Perşembe
IHA

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Bir an önce Silahlı Kuvvetlerden evrak sızdıran, Silahlı Kuvvetler aleyhine çalışan, ajanlık yapan kişilerin Silahlı Kuvvetlerden temizlenmesini istiyoruz. Ancak çalışmalar, bizim de beklentimizin altında yavaş gidiyor" dedi.



Çiçek, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen eylemler sırasında güvenlik güçlerince müdahalede bulunulan kadınların fotoğraflarını paylaştı.



Temel sorunlardan birinin de kadın cinayetleri olduğunu dile getiren Çiçek, bunda gittikçe artan bir eğilimin gözlendiğini söyledi. Çiçek, her alanda cesur kadınların sayısı artmadıkça ülkenin gelişmesinin de mümkün olamayacağını belirtti.



TSK'daki cemaatçi yapının hala temizlenemediği iddiasıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Çiçek, "Tabii canım yanan bir konu, yıllardır mağdur olduğum bir konu. Cemaat mensubu militanların en büyük özelliği kendilerini gizlemedir, ortama uymadır. Zaten bu konuda ortaokuldan itibaren eğitim alırlar" diye konuştu.



Türk Silahlı Kuvvetlerinin de temel sorununun bu tür şüpheliler hakkında ceza yargılamasına esas olacak delillerin bulunmasındaki zorluklar olduğunu anlatan Çiçek, şunları söyledi:



"Ayrıca Silahlı Kuvvetler, şu anda terörle mücadele ve Suriye krizi nedeniyle de büyük bir mücadelenin içindedir. Biz de bir an önce Silahlı Kuvvetlerden evrak sızdıran, Silahlı Kuvvetler aleyhine çalışan, ajanlık yapan kişilerin Silahlı Kuvvetlerden temizlenmesini istiyoruz. Ancak çalışmalar, bizim de beklentimizin altında yavaş gidiyor. Gerekçesini de bize bu şekilde ifade ediyorlar. Terörle mücadele, Suriye ve delil bulmaktaki zorluklar. Üç tane temel nedeni var."



"TSK'daki Paralel Yapılanma mensupları yüzde 10'u geçmez"


"TSK'daki Paralel Yapılanmanın yüzde 40 olduğu söyleniyor. Siz rakamı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise Çiçek, Silahlı Kuvvetlerin omurgasını Harbiye'den mezun olan personelin teşkil ettiğini anımsatarak, bu omurganın içindeki Paralel Devlet Yapılanması mensubunun yüzde 10'u geçmeyeceğini vurguladı.



#CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek
#Dursun Çiçek
8 yıl önce