|

CHP'li Özel: Terör insanlık suçu

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Biz, CHP'nin genel başkanından en genç, en yeni üyesine en sade üyesine kadar terörü bir insanlık suçu olarak nitelendiriyoruz" dedi.

Yeni Şafak
10:23 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:38 - 16/03/2016 Çarşamba
AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Biz CHP'nin genel başkanından en genç, en yeni üyesine en sade üyesine kadar terörü bir insanlık suçu olarak nitelendiriyoruz" dedi.



Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, terörle mücadele için, akan kanın, annelerin gözyaşının durması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, terörü bir insanlık suçu olarak nitelendirdiklerini söyledi.



Terörün durması için ne yapılması gerekiyorsa CHP'nin o desteği vereceğini ifade eden Özel, şöyle konuştu:



"Ama kimse annenin göz yaşından, şehidin kanından, parklarda, gar meydanlarında hayatını kaybeden, paramparça olan canların hayatı üzerinden kendisine bir algı operasyonu yaratmaya, iktidarını mutlaklaştırmaya, başka siyasi hedeflere yürümeye çalışmasın. Bunu yapmayı çalışanın da alnını karışlayacağız CHP olarak. Sizlere söz veriyorum. Bizim açımızdan yüreğimizi yakan ve artık durdurulması için ne yapılması gerekiyorsa bu konuda herkesin, geç kalmış olan herkesin elinden geleni ardına koymaması gereken bir süreçteyiz. Tavrımız net, herkes bir kez şunu yapmalı önce. Biz CHP'nin genel başkanından en genç, yeni, ve en sade üyesine kadar terörü bir insanlık suçu olarak nitelendiriyoruz. CHP şiddeti ve terörü bir propaganda aracı olarak kullanılmasını da bir insanlık suçu olarak görüyor, kınıyor ve lanetliyor. Mecliste grup başkanvekilleriyle temas halindeyiz. Mecliste bulunan tüm partilerin 'ama' ve 'fakat' demeden, genel başkanımızın ilk açıklamasında olduğu gibi terörü kınamasını, terörle arasına mesafe koymasını, terörü bir insanlık suçu olarak görmesini ve bununla mücadele etmek için elden ne gerekiyorsa onun yapılması gerektiğini söylüyoruz."



#CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel
#Özgür Özel
8 yıl önce