|

CHP''nin kapısı halka kapalı

CHP''nin 18. Olağanüstü Kurultayı''nın kapıları halka kapalı olacak. Kılıçdaroğlu''na karşı başkan adayı olarak çıkan Muharrem İnce''ye ilk destek Deniz Baykal ve Önder Sav''dan geldi. Tarhan ise İnce''ye destek için teşkilatlarla çalışıyor.

Çetiner Çetin
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:47 - 26/08/2014 Salı
Yeni Şafak
CHP''nin kapısı halka kapalı
CHP''nin kapısı halka kapalı

CHP 5-6 Eylül''de yapacak 18. Olağanüstü Kurultay''a hazırlanırken, Muharrem İnce''ye ilk can simidi eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav''dan geldi. İnce için Baykal üzerinden şimdiye kadar 670 delege ile görüşüldüğü ve 211 delegeden destek sözü aldındığı öğrenildi. Emine Ülker Tarhan ve Sav''ın da bazı teşkilatlarla çalışma başlattıkları belirtiliyor. Taban ise kurultayın halktan kopuk yapılmasından rahatsız.

SEYİRCİSİZ KURULTAY

Muhaliflerce ''sinema salonu'' gibi olmakla eleştirilen ATO Kongre Merkezi''ndeki CHP Kurultayı seyircisiz yapılacak. Ancak partililer kurultayın yapılacağı salon dışında kurulacak dev ekranlar aracılığıyla konuşmaları takip edebilecek. CHP''nin kurultay bildirisi, 2015 genel seçimleri ile ilgili partinin yol haritasını da içerecek. CHP liderinin konuşması da yine 2015 seçimlerine izlenecek yol ve yöntemleri işaret edecek. Kılıçdaroğlu konuşmasında küskünlüklerin son bulması, parti içi disiplin gibi konulara vurgu yapacak.


10 yıl önce