|

CHP’nin oyununu darmadağın ettik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “Sayın Bahçeli’nin ‘cumhur ittifakı’ çıkışı daha başından anamuhalefet partisinin çıkar hesaplarını bozmuş, gizli planlarını darmadağın etmiştir” dedi. Yalçın, cumhur ittifakının gerekçesinin Türkiye'nin bekası olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 03:19 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçim ittifakı teklifine yönelik eleştirilere yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Yalçın, yazılı açıklamasında, CHP’nin verdiği akıl dışı tepkilerin, demokrasi ve politika kulvarından feci şekilde savrularak, milli irade duvarına çarptığını, kendisini toparlayacak siyaset üretmekte de zorlandığını gösterdiğini belirtti. İttifak konusunda CHP için durumu, “Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık” olarak niteleyen Yalçın, “Anayasa değişikliği referandumunda kendisiyle aynı yoldan giden ‘Hayır’cı partilerle ittifak etse halk cezalandıracak, ittifak etmese sandıkta hüsrana uğrayacaktır. Yani her halükarda CHP kayıptadır” değerlendirmesinde bulundu.

GİZLİ PLANLARI AÇIĞA ÇIKTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “cumhur ittifakı” çıkışının daha başından anamuhalefet partisinin aldatıcı politikalarını açığa çıkardığını, çıkar hesaplarını bozduğunu, gizli planlarını da darmadağın ettiğini aktaran Yalçın, CHP yönetiminin, “FETÖ ile PKK’nın siyasi kanadı HDP ile çürük İP’lilerle kaderini bağlayıp yoldaşlık etmesi”nin güçleştiğini vurguladı.

EZBERLERİ BOZULDU

MHP’nin, CHP’nin klişeleşmiş, eskimiş ve aşınmış ezberlerini bozduğunu öne süren Yalçın, “MHP, cumhur ittifakı ile 2019 Kasım’ında TBMM’de en güçlü şekilde temsil edilecektir. MHP açısından cumhur ittifakı, Türkiye’nin içeride ve dışarıda maruz kaldığı tehditleri bertaraf etmektir. Ülkemizi 2019-2023’da lider ülke Türkiye gayesine salimen ulaştırmak için hedefte birlikteliktir, aynı hedefe yönelmektir. Cumhur ittifakının temel gerekçesi, Türkiye’nin bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğü yolundaki milli mutabakat zeminini sandıkta perçinlemektir” ifadelerini kullandı.

#MHP
#Semih Yalçın
#İttifak
6 yıl önce