|

CHP'yi 'Milliyet'çe alkışladılar

Dün Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı CHP’nin seçim bildirgesi Milliyet gazetesi yazarlarında iktidar yürüyüşü olarak karşılık buldu. Gazetenin 4 yazarının da CHP’yi iktidara taşıyan başlıklar atması dikkat çekti. Seçim öncesi tarafsızlık bildirgesi yayınlayan Doğan Grubu ise Posta gazetesinin AK Parti ve CHP beyannameleri üzerine yaptığı haberler ile ‘taraflı tarafsızlığın’ adını koydu.

Yeni Şafak
13:15 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:28 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Milliyet gazetesi yazarlarının CHP'nin seçim beyannamesi üzerine kaleme aldıkları köşe yazılarında kullandıkları başlıklar, CHP'yi destekleyen ortak bir tavrın göstergesi oldu.



Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün okuduğu seçim beyannamesini; gazetenin yazarları Mehmet Tezkan, “CHP'nin onarım bildirgesi", Serpil Çevikçan, “CHP bu kez iktidar olmak istiyor", Aslı Aydıntaşbaş, “CHP ilk kez “hazırım" diyor" ve Tunca Bengin, “CHP, 'halk' partisi olma yolunda" başlıkları duyurdu.



Temenni ifadeli bu başlıklar, CHP'nin iktidar yürüyüşünü köşe yazarlar başlattı şeklinde yorumlandı.




Doğan'ın CHP Postası


Öte yandan, sık sık tarafsızlık bildirgesi yayınlayarak seçim öncelerinde herhangi bir partiye yakın ya da uzak kalınmayacağını duyuran Doğan Grubu söz konusu CHP olunca ilkelerini rafa kaldırıyor. Grubun en fazla satılan gazetesi Posta son günlerde adeta CHP bülteni olarak çıkmaya başladı. “Yandaş medya" kavramı üzerinden medyayı kamplaştıran dilin sözcülerinden olan Posta, AK Parti'nin seçim beyannamesi ile CHP'nin seçim beyannamesi üzerine yaptığı yayınlar ile seçim öncesi nasıl bir “tarafsız taraflılık" izleyeceklerini gözler önüne serdi.




#Milliyet yazarları
#CHP beyannamesi
#Posta Gazetesi
9 yıl önce