|

Ciddi bulgulara ulaşıldı

Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanan güvenlik toplantısının ardından İçişleri Bakanı Ala, olay yerinde ciddi bulgulara ulaşıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da yaralıların son durumlarına dair ilk bilgileri paylaştı.

Yeni Şafak
22:44 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 23:18 - 13/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın bir araçta meydana geldiği tahmin ediliyor. Ankara'daki saldırıda ilk belirlemelere göre 27 vatandaş yaşamını yitirdi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakan ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla düzenlenen toplantı başladı.


Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.





Toplantının ardından 3 Bakan, mikrofonların karşısına geçti.



İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan ilk açıklama:


"Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar, milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır.



Bu saldırı sonucunda, şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmıştır, ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip, araştırma ve soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır.





Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:


"125 hastamız tedavi görüyor. 19'unun durumu ciddi, 7 hastamız ameliyatta. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaralısı olanlar ALO 184'ü arayabilir."



#efkan ala
#güvenlik zirvesi
#açıklama
8 yıl önce