|

Çiftlik Bank’ın beyni iade edildi

80 binden fazla kişiyi 1 milyar lira dolandıran “Çiftlik Bank’ın beyni” olarak bilinen ve geçtiğimiz ay Bulgaristan’da yakalanan Düzgün Genç, Türkiye’ye iade edildi. Organizasyonun üst düzey yöneticileri olan 6 kişi hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Sistemin kurucusu Mehmet Aydın’ın nerede olduğu hala bilinmiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:57 - 3/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Düzgün Genç Türkiye’ye iade edildikten sonra Bakırköy Adliyesi’ne getirildi.
Düzgün Genç Türkiye’ye iade edildikten sonra Bakırköy Adliyesi’ne getirildi.

Katılımcılarını 1 milyar liradan fazla dolandıran Çiftlik Bank'ın, biri kurucu Mehmet Aydın olmak üzere firari 6 ismi için çıkarılan Kırmızı Bülten sonrasında ilk iade işlemi gerçekleşti. Bulgaristan'da yakalanan ve Çiftlik Bank'ın beyin takımından olan Düzgün Genç Türkiye'ye iade edildi. Bakırköy Adliyesi’nde işlemleri süren Genç buradan soruşturmanın yürütüldüğü Kartal Adliyesi’ne gönderilecek.

6 KİŞİLİK BEYİN TAKIMI

Çiftlik Bank olayına dair ilk soruşturma Sakarya'da başlatıldı. Buradaki soruşturma kapsamında bugüne kadar 9 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında baş fail Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın ve Çiftlik Bank'ın genel müdürü Savaş Yıkılmaz da var. Savcılık ayrıca organizasyonunun üst düzey yöneticileri konumunda olan 6 kişi hakkında da Kırmızı Bülten talep etti.

ABİ-KARDEŞ BİRLİKTE

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da geçtiğimi günlerde Çiftlik Bank'ın beyin takımını oluşturan 6 kişi hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldığını açıkladı. Bu listenin en başında sistemin kurucusu ve sahibi Mehmet Aydın var. Ondan sonra gelen kişi ise kardeşi Fatih Aydın, onun da Mehmet Aydın ile birlikte olduğu değerlendiriliyor.

SİSTEMİN BEYNİ YURDAKUL

Listenin üçüncü sırasında ise Mehmet Aydın’ın teknik ekibinden olan Cudi Cumhur Yurdakul var. Bütün yazılımları yapan ve işleten Yurdakul’un nerede olduğu ise bilinmiyor. Dördüncü sırada en kilit isimlerden biri olan Osman Naim Kaya bulunuyor. Kaya'nın Mehmet Aydın'ın Urugay'daki bütün bağlantılarını ve düzenini organize eden kişi olduğu ve Aydın'ın paraları Kaya üzerinden kaçırdığı değerlendiriliyor. Uruguay'da tutuklanan Kaya'nın iadesi için Türk makamları girişimlere başladı. Listenin beşinci sırasında Umeyr Karakoç, son sırada ise iadesi yapılan Düzgün Genç var.

#Çiftlik Bank
#Düzgün Genç
6 yıl önce