Azra Kohen'in kitaplarını basan Everest Yayınları tepkilerden kaçtı: Instagram gönderilerini yorumlara kapattı

02:22, 30/05/2024, PerşembeG: Güncelleme: 02:27, 30/05/2024, Perşembe
Yeni Şafak
Azra Kohen'in kitaplarını basan Everest Yayınları tepkilerden kaçtı: Instagram gönderilerini yorumlara kapattı
Everest Yayınları Instagram gönderilerini yorumlara kapattı: Vatandaşlar durmadı eski paylaşımların altına yazarak Azra Kohen ile iş birliği yapan yayınevine tepki gösterdi

İletişim ve ekonomi üzerine eğitim alıp, kendisini psikolog olarak lanse eden tartışmalı yazar Azra Kohen bu kez, İsrail'in Gazze'den sonra Refah'ta uyguladığı katliamlarda Filistinli annelerin çocuklarını 'yem' olarak kullandıklarını ifade eden skandal açıklamaları ile gündeme geldi. Kohen, nereye kaçarsa kaçsın üzerine bombalar yağan masum sivilller için "Yavrusunu korumayan, yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor" sözlerini kullandı. Vatandaşlar, Azra Kohen'in kitaplarını basan Everest Yayınları'na da tepki gösterdi. Söz konusu yayınevi, gelen tepkilerin ardından Instagram hesabındaki gönderilerini yorumlara kapattı.

İsrail’in on yıllardır dünyanın gözü önünde Filistin’de uyguladığı etnik temizlik; 7 Ekim’den bu yana şiddetini artırarak devam ederken, Gazze’de masum kadınların, erkeklerin ve çocukların katledilişinin üzerinden 8 ay geçti.





Terör devleti İsrail, Uluslararası Adalet Divanının saldırıları durdurma kararına rağmen Refah'a sürgün edilen Filistinlilerin kampına saldırı düzenledi. Barbar İsrail ordusu, dünyanın gözü önünde 46 cana daha kıydı.


İletişim ve ekonomi üzerine eğitim alıp, kendisini psikolog olarak lanse eden tartışmalı yazar Azra Kohen, tüm bu yaşananlara 'sessiz' kalışını eleştiren bir takipçisine akıl almaz bir cevap verdi.


"Çocukları bombaların atılacağı yere bilerek götürüyorlar"


Skandal açıklamalarda bulunan Azra Kohen; Filistinlilerin çocuklarını, '3 saat önceden uyarılar yapılmasına rağmen bombaların atılacağı yerlere bilerek götürdüğünü' söyleyerek, "Yavrusunu korumayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor" dedi.



Kohen'in kitaplarını basan Everest Yayınları'na öfke büyüyor


Kohen'in; Fi, Çi, Pi, Aeden ve Gör Beni isimli tartışmalı kitaplarının yayımcılığını üstlenen Everest Yayınları'na sosyal medya platformları X (Twitter) ve Instagram'da tepkiler çığ gibi büyüdü.



Yayınevi Instagram gönderilerini yorumlara kapattı


Sosyal medya kullanıcıları, Kohen gibi İsrail terörüne kılıf uyduran bir yazar ile iş birliği yapan Everest Yayınları'na tepki gösterdi. Yayınevi gelen tepkilerin ardından Instagram hesabındaki gönderilerini yorumlara kapattı.


Yayınevi, son beş gönderisini yoruma kapatsa da onlarca vatandaş yorum yapabildikleri ilk içeriğin altına yorum yaparak hem Azra Kohen'e tepki gösterdi hem de Everest'in derhal Kohen ile iş birliğini bitirmesi ve kitaplarını toplatması çağrısında bulundu.






Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026