|

Çiğ köfteciyi üs yapmışlar

Ankara’da yeniden örgütlenme çabasında olan FETÖ’cülerin Eryaman’daki bir çiğköftecide toplandığı ortaya çıkarıldı. Gaybubet Evleri soruşturması kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan dükkan sahibi E. K.'nın ByLock kullandığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:03 - 21/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Polis, yeniden örgütlenmeye çalışan FETÖ’cülerin üs olarak kullandığı bir çiğköfteciyi tespit etti.
Polis, yeniden örgütlenmeye çalışan FETÖ’cülerin üs olarak kullandığı bir çiğköfteciyi tespit etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen gaybubet evleri soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasından dikkat çeken bir isim çıkıt. Terörist elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Salman Gülen’in yanı sıra bir çok mahrem imamı da yakalayan polis, yeniden örgütlenmeye çalışan FETÖ’cülerin üs olarak kullandığı bir çiğköfteciyi tespit etti.

TAKİBE GİRDİ

Ankara Eryaman’dabulunan çiğköfteciyi takibe alan polis, dükkanın daha çok FETÖ ile irtibatı nedeniyle kamudan ihraç edilen ya da FETÖ’den aranan isimlerin uğrak yeri olduğunu belirledi. Dosyaya şüpheli olarak dahil olan çiğköftecinin sahibi E. K. ve yanında çalışan S. A. gözaltına alındı. S. A.’nın da FETÖ ile irtibatı nedeniyle kamudan ihraç edildiği belirlendi. Yapılan incelemede E. K.’nin 3 farklı telefonda ByLock kullandığı tespit edildi.

34'Ü TUTUKLANDI

Yapılan operasyonda gözaltına alınanlardan 70 şüpheli önceki gün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 66 şüpheliden aralarında Salman Gülen’in de bulunduğu 34’ü tutuklandı, 32’si adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

'BÖLGE İMAMIYDIM'

Çiğ köfteci E.K. da tutuklananların arasındaydı. 3 ayrı telefon hattında bulunan ByLock’u kabul eden E. K., ayrıca Ankara’da üniversite eğitimi sırasında örgüte ait evlerde kaldığını ve 'bölge imamlığı' gibi görevlerde bulunduğunu anlattı, o dönem birlikte çalıştığı imamların isimlerini de tek tek deşifre etti.

YEMEK İÇİN GELİYORLARMIŞ

Örgüt ile bağını kopardığını ileri süren E. K., FETÖ şüphelileriyle dükkanda toplandıkları yönündeki tespitlere ilişkin de "Benim gibi FETÖ yapılanmasına mensup olan öğretmen S. A., 2 bin TL maaşla yanımızda çalışıyordu. Dükkana gerek benim gerekse S. A.’nın tanıdıkları zaman zaman uğrarlar. Bu kişiler bizim Fetullah Gülen yapılanmasından tanıdığımız kişilerdir, çiğ köfte yemeye gelirlerdi" iddiasında bulundu.

#FETÖ
#Darbe
6 yıl önce