|

Çıktığım yoldan geri dönmem

Meclis Başkanı ve AK Parti İstanbul adayı Yıldırım, istifa tartışmalarıyla ilgili, “Benim bir teklifim var; bütün seçime girecekler bulundukları görevleri bıraksınlar. Buyursun herkes istifa etsin, biz de edelim” dedi. Çıktığı yoldan geri dönmeyeceğini söyleyen Yıldırım, “Ben hukuka saygısızlık edecek, hukuka uymayacak hiçbir işin içerisinde olmam” diye konuştu.

Osman Özgan
04:00 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:03 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Binali Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, TBMM'de parlamento muhabirleri ile bir araya geldi.
Binali Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, TBMM'de parlamento muhabirleri ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Meclis'te parlamento muhabirleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "Binali Bey, İstanbul Belediyesi’ni kazanırsa, Meclis Başkanlığı’na geri dönecek" iddiasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "Çıktığım yoldan geri dönmem. Belli ki kazanacağım arkadaşların içine doğmuş. Tabii ki bu kararı ne ben veriyorum ne de Özgür Özel. Bu kararı seçmen verecek, İstanbullu verecek. Karar da İstanbul’un hayrı için en güzeli olacak. Ben Cumhur İttifakı'nın adayıyım" dedi.

İstifa tartışmalarına da değinen Yıldırım, "Ben bir işe karar vermeden önce de onun sonuçlarının ne olacağını araştırırım, düşünürüm, tahlil ederim ve ona göre karar veririm. Dolayısıyla verdiğim bu karardan da vazgeçecek değilim" dedi. Anayasa'nın 94. maddesinin yasama faaliyetiyle ilgili olduğuna dikkati çeken Yıldırım, 2972 Sayılı Mahalli İdareler Seçimi Hakkında Kanun'da Meclis Başkanı'nın istifa etmeyecekler arasında sayıldığını belirtti.


NE YAPTIĞIMI BİLİYORUM

Yıldırım, "Bizimle ilgili Anayasa bakımından hukuksuzluk iddiası varsa, bunların merci YSK'dir. YSK da önüne konu geldiğinde kararı verecektir. Bunun dışındaki tüm değerlendirmeler siyaseten bizi yormaya yöneliktir. Ama ben ne yaptığımı biliyorum. Ben hukuka saygısızlık edecek, hukuka uymayacak hiçbir işin içerisinde olmam." dedi.

HERKES İSTİFA ETSİN BİZ DE EDELİM

  • Yıldırım, "Benim bir teklifim var, madem eşitsizlikten bahsediliyor bütün seçime girecekler istifa etsin. Milletvekili, bakan, belediye başkanı, buyursun bütün adaylar bulundukları pozisyonları bıraksın. Buyursun herkes aynı anda istifa etsin, biz de edelim ve sokağa inelim. O zaman ortada tartışma kalmaz. Bunun için yasal düzenlemeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

#Binali Yıldırım
#AK Parti
#İstifa
#31 Mart
#Seçim
5 yıl önce