|

Çin'den getirilen Türklerin karantina altında tutulacakları hastane belli oldu

Tahliye uçağıyla Çin'in Vuhan kentinden getirilecek 42 yolcu ve mürettebatın 14 gün kontrol altında tutulacakları hastanenin Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğu öğrenildi.

11:16 - 1/02/2020 Cumartesi
Güncelleme: 12:26 - 1/02/2020 Cumartesi
IHA
Türkleri taşıyan uçak, bu akşam Türkiye'de olacak.
Türkleri taşıyan uçak, bu akşam Türkiye'de olacak.

Çin'de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle Vuhan şehrindeki Türk vatandaşları, Türkiye'den gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kargo uçağı ile tahliye edilmeye başlandı. Uçağa binerken kontrol edilen hiçbir vatandaşta Corona virüsü belirtisi olmadığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu.

Herkesin sağlık durumu iyi

A400M askeri kargo uçağında bulunan Ali Murat Alhas, 42 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu, yaklaşık 8 saatlik yolculuğun ardından Ankara'ya ineceklerini söyledi. Öte yandan Kazakistan'ın başkenti Ulanbator'da yakıt ikmali yapan uçaktaki sağlık personeli tarafından 42 kişinin ateşleri ve oksijen seviyeleri ölçüldü, tüm göstergelerin normal seviyede olduğu teyit edildi.

"Bir an önce Türkiye'ye gitmek istiyorum"

  • Tahliye edilen Türk yolculardan Neslihan Çimen, "Tahmin ettiğimizden daha zor bir yolculuk oldu. Beş kontrolden geçtik. Duygusal olarak da çok yorgunum. Bir an önce Türkiye'ye gitmek istiyorum. Kent şu an bomboş, insanlar yaşamıyor diyebilirim. Birbirlerine camlardan bağırıyorlar, insanlar bunalmış durumda. Biz şanslı olanlardanız devletimiz sayesinde" dedi.



14 gün karantina altına alınacaklar

Türkiye’ye geldikten sonra Ankara’da 14 gün karantinada tutulacak vatandaşların hangi hastanede tedavi göreceği merak konusuydu. O hastanenin ismi açıklandı. Vuhan'dan getirilen Türkler, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınacak.


Türklerin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Arnavutluk vatandaşlarının da aralarında bulunduğu 42 kişinin, 20.00'da yurda varması bekleniyor.

#koronavirüs
#çin
#türkiye
#karantina
#hastane
4 yıl önce