|

CNN' de tetikçi oldu

ALBAYRAK A.Ş. aleyhindeki düzmece iddiaların Doğan Grubu'na ait CNN-Türk'de de gündeme getirilmesi "CNN Türk de tetikçiliğe başladı" kanısını güçlendirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/08/2001 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 11/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

TARAFSIZ haber vermekle övünen CNN'nin ABD'li patronu Ted Turner'in, Türkiye şubesine ne tür bir yaptırım uygulayacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.



Doğan Grubu'nun kaldırım gazetesinden sonra Genel CNN Türk de tetikçiliğe başladı. Önceki gün kaldırım gazetesinde yayınlanan, Albayrak Şirketi hakkındaki düzmece iddialara gün boyu CNN-Türk haber bültenlerinde de yer verilmesi dikkat çekti.



Genel müdürlüğünü aynı zamanda Milliyet gazetesinde de yazarlık yapan Taha Akyol'un üstlendiği CNN-Türk'te asılsız iddiaların yayınlanması bu TV kuruluşunda yayın ilkelerinin geçerli olmadığını ortaya çıkardı. İddialı bir biçimde yayın hayatına giren CNN-Türk'ün, Aydın Doğan Grubu'nun siyasi ve ticari çıkarlarına uygun olarak faaliyet göstermesi CNN'nin patronu Ted Turner'in Türkiye şubesine fazla ihtimam göstermediği kanısını güçlendiriyor.



Ted Turner uyuyor mu?


Objektif ve tarafsız haber vermekle övünen CNN'nin Türkiye'deki şubesinin tetikçi yayın yapması karşısında Ted Turner'in tutumu merak konusu ediliyor. Adeta kaldırım gazetesine dönüştürülen Milliyet'in gazetemizin sahiplerinden Albayraklar hakkındaki karalama kampanyasına dönüştürülmüş iftira niteliğindeki yayın politikasının CNN Türk tarafından desteklenmesi CNN'nin güvenilirliğine gölge düşürdü. CNN-Türk'ün CNN yayın ilkelerini ulu orta ihlal etmesi karşısında, tarafsız ve objektif yayın yapmakla övünen Ted Turner'in ne tür bir yaptırım uygulayacağı da Türk basın camiası tarafından merakla bekleniyor.



MİLLİYET'E YALANLAMA


Milliyet gazetesinin sürdürdüğü maksatlı yalan haber serisine bir yenisi daha eklendi. 15 Ağustos 2001 tarihli Milliyet gazetesinde yer alan "Çöp ihalesinde Albayrak kokusu", "İhale itina ile alınır" başlıklı haberler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yalanlandı. Belediye iştiraklerinden İSTAÇ'ın Çöp Transfer İstasyonları'nın işletmesiyle ilgili ihaleye dört firmayı davet ettiği ve ihaleye katılan firmaların sahiplerinin birbirleriyle akrabalık bağlantılarının olduğuna yer verilen haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, ihaleye 4 değil 6 firmanın davet edildiği bildirildi. Açıklamada, haberde ismi sıralanan Sistem İnşaat'ın da ihaleye katılanlar arasında bulunmadığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Çöpün toplanması, taşınması, düzenli depolanması uzmanlık ve deneyim isteyen bir konudur. İSTAÇ da bunun bilincinde olarak bu hususa ilişkin ihalelere davet ettiği firmaların yeterliliklerini araştırmakla yükümlüdür. Nitekim ihaleye davet edilen firmalar da bu konuda deneyim ve donanım sahibi firmalardır. İhaleye davet edilen firmaların sahipleri ve yetkililerinin birbirleri arasındaki akrabalık ilişkisini bilmemiz mümkün değildir."



#CNN
#Albayrak A.Ş
#Doğan Grubu
#İSTAC
23 yıl önce