|

Çocuklar için daha temiz bir gelecek

İstanbul, 18 Eylül Dünya Çevre Temizlik Günü’ne kayıtsız kalmadı. Birçok ilçede gün ile ilgili etkinlikler düzenlendi. Şile Belediyesi’nin çalışanları ve vatandaşlar biraraya gelerek çocuklara temiz bir gelecek bırakma adına çöp ve atık topladı.

00:00 - 19/09/2021 Pazar
Güncelleme: 06:42 - 19/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Etkinlikte çevre gönüllüsü vatandaşlar ve Şile Belediyesi çalışanları Kumbaba Mahallesi’nde yer alan Rokethane Mevkiinde çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi.
Etkinlikte çevre gönüllüsü vatandaşlar ve Şile Belediyesi çalışanları Kumbaba Mahallesi’nde yer alan Rokethane Mevkiinde çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi.

Çevre duyarlılığı kapsamında her yıl 18 Eylül’de Dünya Çevre Temizlik Günü etkinlikleri düzenlenmeye devam ediliyor. 18 milyonluk nüfusa sahip İstanbul’da günlük yaşamın içinde çevre temizliği bakımında bir hayli sorun yaşıyor. Bu kapsamda İstanbul’un birçok ilçesinde çöp ve atık toplama etkinlikleri düzenlenerek, özellikle çocukların bu konuda daha hassas olmaları teşvik ediliyor. Şile Belediyesi’de 18 Eylül Dünya Çevre Temizlik Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla atık toplama etkinliği düzenledi. Etkinlikte çevre gönüllüsü vatandaşlar ve Şile Belediyesi çalışanları Kumbaba Mahallesi’nde yer alan Rokethane Mevkiinde çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi. Şile Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, “Çevre Temizlik Günü” dolayısıyla “Temiz Çevre, Temiz Gelecek!” söylemiyle, Kumbaba Rokethane Mevkii’nde gerçekleştirdiği ve birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği etkinlikte; yeşil alanların, ormanlık bölgelerin ve sahillerin temiz bırakılmasının önemi vurgulandı.

‘DAHA FAZLA FARKINDALIK OLUŞSUN İSTİYORUZ’

Çevre Temizlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, çevre temizliğinin ne kadar önemli olduğunu vatandaşlara hatırlatmak için düzenlenen bu etkinliğe dair yaptığı açıklamada, “Bugün Şile Belediyesi olarak Türkiye’nin her köşesinde düzenlenen ‘Dünya Temizlik Günü’ kampanyasıyla doğaya katkı sağlamak isteyen vizyoner ruha sahip kişilerin bir farkındalık yaratmasına eşlik ettik. Şile’de çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak, çöp kirliliğini yenmek ve yaşanabilir yarınlar için çok çalışmaktayız. Şile Belediyesi her birimiyle temizlik konusunda üstümüze düşeni fazlasını yapıyor ve de biz sıfır atık hedefiyle sürekli çalışan, gayret sarf eden bir belediyeyiz. Bugünkü etkinliğimizin de temizlik konusunda kalıcı bir farkındalık oluşturmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

#Dünya Çevre Temizlik Günü
#Şile Belediyesi
#İstanbul
3 yıl önce