|

Çocuklarını yurttan kaçırıp darp etti

Adana’da, kötü muamele yaptığı ve bakmadığı için devlet tarafından el konularak Sevgi Evleri’ne yerleştirilen 2 çocuğunu kaçırıp, darp ettiği ileri sürülen baba gözaltına alındı.

Yeni Şafak
13:11 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:14 - 11/03/2015 Çarşamba
IHA

Olay Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 6 ay önce Hasan H. yaşları 3 ile 4 olan çocuklarına kötü muamele yaptığı, bakmadığı gerekçesiyle polise şikayet edildi. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aileye inceleme başlattı.


Yapılan inceleme sonrası ailenin çocuklara bakabilecek durumda olmadığı, çocuklara kötü muamele yaptığı tespit edilerek 2 çocuğa el konuldu. Çocuklar Sevgi Evleri’ne yerleştirildi. Geçtiğimiz günlerde de baba çocuklarını görmek için Sevgi Evleri’ne geldi.


Yetkililer de babaya çocuklarını görmeye izin verdi. Ancak baba Hasan H. görevlileri kandırıp çocukları kaçırdı. Bir süre sonra yetkililer çocukların kaçırıldığını fark edince hemen polise haber verdi. Polis yaptığı çalışmada Hasan H. ve çocukları kısa sürede buldu. Ancak Hasan H.’nin çocukları darp ettiği fark edildi.


Hasan H. bunun üzerine gözaltına alındı. Çocuklar ise tedavilerinin ardından Sevgi Evleri’ne yeniden götürüldü. Hasan H. polisteki sorgusunun ardından çocuklarına kötü muamele ve kaçırmaktan hakim karşısına çıkacak.

#yurt
#kaçırma
#sevgi evleri
#dayak
#dayakçı baba
#çocuklarını kaçırıp dövdü
9 yıl önce