|

Çöken binanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

İstanbul Bahçelievler'de çöken binanın altında kalmaktan son anda kurtulan Elif Cengiz yaşadıklarını anlattı. Kızını okula bırakmak için aracına bindikten sonra binanın çöktüğünü belirten Cengiz, "Arabayı geri hareket ettirdim yoksa benim de üzerime düşüyordu" dedi.

16:56 - 14/02/2020 Cuma
Güncelleme: 17:16 - 14/02/2020 Cuma
DHA
Elif Cengiz, yaşadığı korku dolu anları anlattı.
Elif Cengiz, yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Bahçelievler, Siyavuşpaşa Mahallesinde bulunan ve kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltıldığı öğrenilen bina çöktü. Çökme sırasında kızını okula bırakmak için aracına binen Elif Cengiz, yaşadıklarını anlattı.


Önlem alınmadı

Cengiz, "Annemlerin binasının önünde aracımı park etmiştim. Kızımı okula bırakmak için araca bindim Tam hareket ettirdim. Binanın yıkıldığını gördüm. Her taraf toz bulutu oldu. Arabayı geri hareket ettirdim yoksa benim de üzerime düşüyordu. Toz bulutu kalktıktan sonra annemlerin binasının üzerine çöktüğünü gördüm. Bina depremden dolayı boşaltılmıştı. Ama hiçbir şeklide ne belediye ne müteahhit hiçbir önlem alınmadı" dedi


Annesinin üstüne duvar çöktü

Binanın yanlamasına annesinin yaşadığı binanın üzerine çöktüğünü belirten Cengiz, "Annem mutfakta yemek yapıyormuş. Yattığı odaya gidiyor sonra. Televizyonu kapatayım derken üzerine yıkılıyor duvar. Şu anda hastanede annem. Durumu iyi" diye konuştu.



#bahçelievler
#çöken bina
#elif cengiz
4 yıl önce