|

ÇOMÜ temizleniyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) FETÖ'cü askerlerin darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 159 öğretim elemanı ile farklı birimlerde görevli 20 kişi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:17 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan rektörlük ülkenin ve kurumun selameti için FETÖ ile bağlantısı bulunan kişilerin görevlerinden uzaklaştırıldığını belirtti.



CİDDİ ŞÜPHE VARDI


Çalışmaların sürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Üniversitemizde görev yapan, 8 profesör, 29 doçent, 48 yardımcı doçent, 31 öğretim görevlisi, 28 araştırma görevlisi, 7 okutman ve 1 yabancı uyruklu öğretim elemanı olmak üzere toplam 152 öğretim elemanı, FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantıları konusundaki ciddi şüpheler nedeniyle görevden uzaklaştırılmışlardır.”



20 DE GÖREVLİ GİTTİ


Daha önce, söz konusu terör örgütünün üyesi olmak ya da yardım ve yataklık etmek suçlarından haklarında açılmış dava nedeniyle 7 öğretim üyesinin, görev yapmalarının sakıncalı olacağı gerekçesiyle açığa alındığı bildirilen açıklamada, "Bu kapsamda, üniversitemizde görev yapan toplam 159 öğretim elemanı, söz konusu gerekçelerle görevden alındı. Aynı gerekçelerle şube müdürü ve üstü düzeyinde toplam 20 kişi da görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.


#ÇOMÜ
#FETÖ
8 yıl önce