|

Conkbayırı da kriptoymuş

Kocaeli’nde faaliyet gösteren Özel Conkbayırı Eğitim Kurumları’nın FETÖ'nün kriptolu okulu olduğu sahibi Saim Ekici’nin ByLock kullandığının tespit edilmesiyle ortaya çıktı. Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatıldı ve kuruma ait binalara el konuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 5/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain kalkışmasının ardından başlatılan soruşturmalarda örgütün gizli haberleşme programı Bylock'u kullanan şüpheliler tek tek belirlenirken, Milli Eğitim Bakanlığı da FETÖ'nün kriptolu okullarını deşifre etmeye devam ediyor. MEB, bu kapsamda, bütün özel okulları mercek altına alıp, sahiplerinin ByLock kullanıp kullanmadığını da araştırıyor. Atatürkçü gibi görünen, ancak FETÖ'ye bağlı olduğu tespit edilen kripto okullar da bu sayede belirleniyor.



BYLOCK KULLANIYORMUŞ


Kocaeli'de faaliyet gösteren Özel Conkbayırı Koleji'nin FETÖ'nun kriptolu okulu olduğu da sahibi Saim Ekici'nin ByLock kullandığı tespit edildikten sonra ortaya çıktı. FETÖ'nun kriptolu okulu Özel Conkbayırı Koleji, FETÖ soruşturması kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi. Polis ve maliye ekipleri, bin 200 öğrenci, 120 öğretmen ve 170 çalışanı bulunan okuldaki bilgisayar ve evrakları inceledi. FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olduğu belirlenen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılarak hazineye devredilen Conkbayırı Eğitim Kurumları'nın kurucusu Saim Ekici ve müdürü Ömer Kurt tutuklandı, kuruma ait binalara da el konuldu. MEB, Conkbayırı Koleji'nde çalışan 120 öğretmenin lisansını, 170 çalışanın da çalışma ruhsatını iptal etti. Ancak kurumda çalışan ve FETÖ ile ilişkisi olmayan öğretmenler için yeni çalışma başlatıldı. MEB'in kuracağı komisyonlar ile FETÖ'cü olmayan öğretmenler mesleklerini yapmaya devam edecek.


#FETÖ
#Saim Ekici
#Conkbayırı
#ByLock
8 yıl önce