|

Çorbada tuzumuz olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gazetelerin Ankara temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantıda, Türkiye'nin artan sorunlarının çözülmesi için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2015 Cuma
Güncelleme: 02:01 - 25/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

CHP lideri, yeni anayasa konusunda ilk dört maddenin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, bu konuda gereken desteği vereceklerini belirterek, “2016'da var olan karamsar tabloyu değiştirmek zorundayız. Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi getirelim. Türkiye darbe hukuku ile yönetilmemeli. Gerekirse bütün bunlara destek veririz. Yeter ki bizim de çorbada bir tuzumuz olsun” dedi.



KANDAN BESLENİYOR


Kürt sorununun giderek derinleştiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ta öteden beri bu sorun toplumsal uzlaşma ile çözülür, TBMM'de çözülür. Sorun giderek büyüdü. Eskiden dağdaydı eşkiya, şimdi şehirlere indi. Ne oldu şehirler? Silah deposuna döndürüldü. Eşkiya şehre inmiş, silahlanmış orada duruyor. Kimse kendine otonom bölgeler oluşturmasın. PKK kandan beslenen bir örgüt” diye konuştu.



DEMİRTAŞ
YANLIŞ YAPTI


Demirtaş'ın Moskova ziyaretini de zamansız ve yanlşı bulan Kılıçdaroğlu, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşme adımları konusunda, “Türkiye'nin istediği 3 şart yerine gelmeli. Özür dileme, tazminat ve Gazze'ye abluka kaldırılmalı. Türkiye Cumhuriyeti 3 koşul ileri sürmüşse bu 3 koşulun arkasında durmak zorundadır” ifadelerini kullandı. Hükümetin Alevilere yönelik çalışmasını da olumlu bulduklarını söyledi.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#Kürt sorunu
#İsrail
8 yıl önce