Çözüme gözaltı

Ankara
00:00, 20/01/2014, Pazartesi
Yeni Şafak
Çözüme gözaltı
Çözüme gözaltı

Uludere''de dört gündür süren güvenlik yolu protestolarının ardından Ortasu ve Gülyazı köylerine operasyon yapıldı. Asker, bazı evlerde arama yaptı. 7 kişi gözaltına alındı.

Uludere ilçesinde Irak sınırında güvenlik yolu yapıldığı gerekçesiyle 4 gün önce çıkan olaylarla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Uludere'ye bağlı Ortasu köyü yakınlarındaki askeri üs bölgesinde güvenlik yolu yapımını gerekçe göstererek çalışmaları durdurmak isteyen grubun çıkardığı olayla ilgili Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.

KAYIP SİLAH İDDİASI

Gözaltına alınan şahısların bulunduğu bazı evlerin kapısının uyarılara rağmen açılmaması üzerine güvenlik güçlerinin zor kullandığı bildirildi. 'Devlet malına zarar vermek ve güvenlik güçlerine mukavemet' iddiasıyla gözaltına alınarak, Uludere Jandarma Komutanlığı'na götürülen 7 kişinin sorgusu sürüyor. Olaylar sırasında bir askerin silahının alındığı, dün yapılan ev aramalarının da bu silahın aranması ve soruşturma kapsamında ifadesine başvurulacak kişilerle ilgili olduğu öğrenildi. Köylüler ise, gözaltına alınan kişilere kötü muamele yapıldığını söyledi. AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Ali Dindar, 'Süreci baltalamak isteyen kesimler olabilir, vatandaşların arasına karışmış olabilirler, bunu iyi ayırdetmek gerekir' dedi. Köylülerden Veli Encü ise protestodan sonra Şırnak Valiliği ile görüştüklerini, bu konuların çözüleceğinin söylendiğini, ancak iki gün sonra bu baskının gerçekleştiğini dile getirdi.

Araçlar tahrip edilmişti

Gözaltıların nedeni Çarşamba günü Ortasu köyü yakınlarındaki güvenlik yolu yapımını gerekçe gösteren bir grubun çalışmaları durdurmak için bölgeye sevk edilen askerleri taşıyan araçları tahrip etmesi üzerine başlamıştı Güvenlik güçleri biber gazı kullanarak müdahalede bulunmuştu.


Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026