|

Cumhur İttifakı İBB'nin öğrenci akbiline yaptığı zammın kaldırılması için harekete geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu hafta içinde ulaşıma yüzde 40 zam yaptı. Bu zam sonrası Cumhur İttifakı harekete geçti. AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu yayınladığı videoda, AK Parti ve MHP grubunun pazartesi günü öğrencilere yönelik yüzde 40 zammın kaldırılması için teklif sunacaklarını ve yapılan zammı da İBB'nin sübvanse etmesi teklifinde bulunacaklarını açıkladı.

12:26 - 9/04/2022 Cumartesi
Güncelleme: 15:57 - 9/04/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu
AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu

İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 40 zam konuşulmaya devam ediyor.


Bugünden itibaren geçerli olan zam ile birlikte tam bilet 7 lira 67 kuruş oldu, öğrenci için bir basım ücreti 3 lira 74 kuruşa yükseldi. Aylık tam abonman ücreti 602 TL'ye, öğrenci aylığı ise 109 TL'ye çıktı.

AK Parti öğrencilerin mağduriyetini ortadan kaldırmak için harekete geçti.

Ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf tutulması için pazartesi günü Cumhur İttifakı İBB Meclisi'ne teklif sunacak.


AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu,
'Öğrencilerimize bir müjde vermek için huzurlarınızdayım'
diyerek yayınladığı video ile teklifi duyurdu.



'ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ZAMMIN KALDIRILMASI TEKLİF EDİLECEK'

AK Parti ve MHP grubu, İBB Meclisi'nde pazartesi günü yüzde 40'lık zammı gündeme getirecek. Öğrencilerin muaf tutulması için teklif sunacak.

Twitter'dan video paylaşan AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu şu ifadeleri kullandı:
"Sevgili gençler sizlere bugün bir müjde vermek için huzurlarınızdayım. İBB şu kullandığınız öğrenci kartına yüzde 40 zam yaptı. Bu yüzde 40 zam sizi okula giderken, kütüphaneye giderken, evinize dönerken bir takım zorluklar ortaya çıkaracak. İstedik ki öğrencilerimiz dersleri ile, Türkiye'nin geleceği ile meşgul olsunlar. Dedik ki, AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak pazartesi günü İBB Meclisi'ne bir teklif sunalım. Bu yüzde 40'lık zam öğrencilerimiz için geçersiz olsun."





#İBB
#İETT
#zam
#Tevfik Göksu
#Ak Parti
#Ekrem İmamoğlu
#öğrenci
#öğrenci kartı
#ulaşım
#son dakika
#MHP
#Cumhur İttifakı
2 yıl önce