|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30-31 Ekim'de Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, ziyaretinde Bakü-Tiflis-Kars demiryolu güzergahında tren seferlerinin başlatılması vesilesiyle düzenlenen törene iştirak edecek.

Yeni Şafak ve
13:44 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 13:50 - 27/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın ilk seferi ve Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) VI. Toplantısı vesilesiyle, 30-31 Ekim 2017 tarihlerinde Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Sayın Giorgi Kvirikaşvili’yle birlikte, bölgesel projelerden biri olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu güzergahında 30 Ekim’de tren seferlerinin başlatılması vesilesiyle düzenlenen törene iştirak edecekler.

  • Türkiye-Azerbaycan arasındaki VI. YDSK toplantısı, Erdoğan ve Aliyev’in başkanlıklarında Salı günü yapılacaktır. İlgili bakanların katılımıyla yapılacak söz konusu toplantıdaki görüşmeler, ikili işbirliği konularının tüm yönleriyle ele alınmasına ve daha da ileriye taşınmasına imkân sağlayacaktır.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra, Yukarı Karabağ ihtilafı başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler kapsamlı şekilde ele alınacaktır. Toplantı vesilesiyle, iki ülke arasında çeşitli işbirliği alanlarını kapsayan bazı belgelerin imzalanması da öngörülmektedir.

Ziyaret, Azerbaycan ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 25. yıl dönümüne denk gelmesi bakımından da özel bir öneme sahiptir.

#Azerbaycan
#Bakü-Tiflis-Kars demiryolu
6 yıl önce