|

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mahmud Abbas görüştü: İsrail'in tahrik ve tehditlerinin karşısında duracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştüğünü açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Erdoğan, "Görüşmemizde İsrail'in Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik müdahalelerini şiddetle kınadığımı ve Mescid-i Aksa’nın statüsüne ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlerin karşısında duracağımızı Sayın Abbas'a ifade ettim." dedi.

18:37 - 17/04/2022 Pazar
Güncelleme: 18:49 - 17/04/2022 Pazar
Yeni Şafak
Mahmud Abbas - Cumhurbaşkanı Erdoğan (Fotoğraf: Arşiv)
Mahmud Abbas - Cumhurbaşkanı Erdoğan (Fotoğraf: Arşiv)

İsrail güçleri, cuma gününün ardından bu sabah yine Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Filistinlileri zorla dışarı çıkarmış ve Aksa’nın kapılarını Filistinlilere kapatmıştı.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskında bazı Filistinlileri darbetmiş daha sonra fanatik Yahudi yerleşimci gruplar, polisin korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail güçleri ay başından bu yana 18 Filistinliyi öldürdü.

Gelişmeler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştüğünü açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Erdoğan, Abbas ile görüşmesinde İsrail'in tahrik ve tehditlerin karşısında duracağını vurguladı.



"İSRAİL'İN SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.
Kudüs başta olmak üzere Filistin’de yaşananlar nedeniyle Ramazan’ı buruk geçirirken, İsrail'in saldırılarında vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa diledim.
Görüşmemizde İsrail'in Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik müdahalelerini şiddetle kınadığımı ve Mescid-i Aksa’nın statüsüne ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlerin karşısında duracağımızı Sayın Abbas'a ifade ettim."


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Mescid-i Aksa
#İsrail
#Mahmud Abbas
#Filistin
2 yıl önce