|

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri 'İsveç ve Finlandiya'yı görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği ele alındı. Erdoğan, her iki ülkenin de terörizmi desteklemekten vazgeçtiklerini, Türkiye’ye yönelik yaptırımları kaldırdıklarını, ittifak dayanışması sergilemeye hazır olduklarını çok açık ve net bir şekilde ortaya koymaları gerektiğini vurguladı.

19:04 - 3/06/2022 Cuma
Güncelleme: 19:11 - 3/06/2022 Cuma
Diğer
Stoltenberg - Cumhurbaşkanı Erdoğan (Fotoğraf: Arşiv)
Stoltenberg - Cumhurbaşkanı Erdoğan (Fotoğraf: Arşiv)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik talebi ele alındı.

"TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİ MEŞRU TEMELLERE DAYANIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik taleplerine dair Türkiye’nin güvenlik endişelerinin haklı ve meşru temellere dayandığını belirtti.

STOLTENBERG: "TÜRKİYE'NİN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
her iki ülkenin de terörizmi desteklemekten vazgeçtiklerini, Türkiye’ye yönelik yaptırımları kaldırdıklarını, ittifak dayanışması sergilemeye hazır olduklarını çok açık ve net bir şekilde ortaya koymaları
gerektiğini vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de önemli bir müttefik olan Türkiye’nin beklentilerinin karşılanması gerektiğine dikkati çekti.



#Recep Tayyip Erdoğan
#NATO
#Jens Stoltenberg
2 yıl önce