|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye randevu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin randevu talebine ilişkin "Kimsenin üzerimizden prim yapmasına izin vermeyiz. Partimize kabul edebiliriz. Randevu talebinde bulundular kısa zamanda cevap vereceğiz" dedi.

Yeni Şafak
19:05 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:32 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ortak basın toplantısı düzenledi.

Muharrem İnce'nin randevu talebi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle televizyondaki tartışma olaylarına kesinlikle girmek istemiyorum. Üzerimizden kimsenin pirim yapmasını istemiyorum. Partimize kabul edebiliriz. Randevu talebinde bulundular ve bu talebe de herhalde kısa zamanda bir cevap veririz, partimizde kendilerini kabul ederiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Sırbistan'ın terör örgütü PKK ile verdiği mücadeleden ötürü teşekkür ederim. Ülkemizin FETÖ ile mücadelesinden kıymetli dostluğumuzun desteğinden ötürü ona şükranlarımı sunuyorum.

"Yatırımların arttırılmasını istiyoruz"

Yatırımların karşılıklı arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ticaret hacmimizin ilk kez 2017'de 1 milyar dolar eşiğini aşmış olması sevindiricidir. Yatırımların karşılıklı artırılması hedeflerimiz arasındadır. İş adamlarımızın Sırbistan'ın farklı bölgelerinde hayata geçirdiği yatırımları memnuniyetle takip ediyoruz.


Birilerinin ülkemizin Balkanlar’daki faaliyetleriyle Sırbistan-Bosna Hersek ile kurduğu güçlü işbirliğinden rahatsız olduğunu görüyoruz. Şüphesiz meyve veren ağaç taşlanır. Bazılarına tavsiyem boş işlerle uğraşmak yerine Balkanlar konusunda katkı verecek işlere yoğunlaşmalarıdır.


"Turizm konusunda adım atmak istiyoruz"

Bu yılki 40 milyon turist potansiyeliyle, Türkiye ciddi bir tırmanış içerisinde. Hizmet sektöründeki bu tecrübemizi Sırbistan ile paylaşmak istiyoruz. Sırbistan'la paket turizm konusunda planlamalara girelim istiyoruz.

"Batı adımlarımızı hazmedemiyor"

Özellikle Batı, Türkiye'nin duruşunu hazmedemiyor. Türkiye'nin bölgede attığı adımları, girişimleri hazmedemiyor. Ama hazmetse de, hazmetmese de biz yapabileceğimiz ne varsa bunları TİKA ile yoğun bir şekilde yapıyoruz.

Tarihi eserlerin inşası ve ihyası için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Bundan sonra da elimizden gelen gayretleri göstereceğiz.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuci
c'in konuşmalarından öne çıkanlar:

Demokrasiye saldırıldığı zaman, meclis bombalandığı zaman açık bir şekilde kınadık. Meclisi ziyaret ettiğimizde 15 Temmuz gecesinde meclise saldırıldığına inanamadık. Şehit olanlar için çelenk bıraktık. Biz kendi geleceklerini belirleyen ülkelerden yana olacağız. Ülkenin yükselmesi için Sayın Erdoğan'ın çok büyük katkısı vardır. Hiç bir yatırımcı oraya gelmek istemiyordu, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelmesinin ardından gelmeye başladılar.


Ben böyle bir karşılamayı hiç bir yerde yaşamadım, bu inanılmaz bir karşılamaydı. Türkiye Balkanlarda en büyük, en güçlü ülke. Türkiye'nin de ne düşündüğü önemli tabi. Dolayısıyla Sırbistan küçük bir ülke ama Balkanlarda en büyük ülke"

#Recep Tayyip Erdoğan
#Aleksandar Vucic
6 yıl önce