|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Manipülasyon yapanlara bedelini ödeteceğiz

AK Parti ve MHP, 31 Mart yerel seçimlerine giden süreçte üçüncü ortak mitingini İstanbul'da düzenledi. Miting alanında ilk konuşmayı Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Binali Yıldırım yaptı, "Parti ayrımı gözetmeksizin herkese eşit hizmet götüreceğiz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" dedi. Yıldırım'ın ardından söz alan MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin hedefte olduğunun altını çizerek, "Konstantinapolis diye bir yer yoktur, bununla birlikte Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır. Bu ülkeyi yıktırmayacağız, milleti böldürmeyeceğiz" ifadesini kullandı. Son olarak kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi. Cumhurbaşkanı, resmi rakamlara göre Yenikapı mitingine katılan kişi sayısının 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı. İstanbul'a yaptıkları ve yapacakları projeleri paylaşan Erdoğan hem çok önemli müjdeler verdi hem de farklı konularda önemli açıklamalar yaptı. Dolardaki yükselişe de değinen Erdoğan, "Ey finans sektörü, provakatif eylemlere giriyorsanız bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Hepsinin kimliğini biliyoruz. Seçimden sonra yaptıklarının faturasını onlara ödeteceğiz" dedi.

Yeni Şafak
17:00 - 24/03/2019 Pazar
Güncelleme: 17:38 - 24/03/2019 Pazar
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan miting alanında.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan miting alanında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ortak düzenledikleri Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi kapsamında Yenikapı'ya geldi.

Yüz binlerce vatandaşın bayraklarla adeta şenlik havasında karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma yapacağı platforma çıkmadan önce eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamladı.

Erdoğan, tarihi mitingde vatandaşlara hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting kapsamında yüz binlerce vatandaşın toplandığı tarihi mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Buradan muhteşem görünüyorsunuz. İşte böylesi bir azim İstanbul'a dünyayı yönettirmişti. Yenikapı ruhu, İstanbul'u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır.

Bana verilen resmi rakama göre burada 1 milyon 600 bin vatandaşımız var.

25 senede bu şehri çöp, çukur, çamurdan kurtarmaktan kalmadık, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik.

İnşallah, 1 Nisan'dan sonra sizinle burada zaferin de şenliğini yaparız.

İstanbul'a rastgele aday yakışmazdı

İstanbul gibi bir şehre de rastgele bir isim de yakışmazdı. Bu nedenle Binali Yıldırım'ı aday gösterdik.

Ankara'daki mitingimizde de 450 bin kişi vardı. İzmir'de de rastgele, kenar köşe bir ilçe belediye başkanını aday yaptı. Hakkındaki spekülasyonlar çok ileri. Terör örgütleriyle iç içe, geçmişi kirli. Böyle birisini İzmir'e layık gördüler. Biz de İzmir'e Denizli'de 2 dönem belediye başkanlığı, ekonomi bakanı olmuş Nihat Zeybekci Bey'i getirdik. Ama Kemal Bey'in böyle bir ufku yok. 5 koyun verin kaybeder.

Yassıada'yı seçimden sonra açacağız

Şimdi size bir sürpriz yapmak isterim. Bizim Yassıadamız adamız var ya, orayı da uluslararası toplantıların, görüşmelerin bir merkezi haline getirmek için çok az bazı şeyleri kaldı.

AKM'yi de kısa bir zamanda bitireceğiz. Sizin yaptığınız gibi değil, dünyada parmakla gösterilen bir AKM yapıyoruz. Bizim bir opera binamız olacak, her yönüyle muhteşem. Şu an inşaat devam ediyor. Bitirdikten sonra konsere gelirsin değil mi? Biz çağırırız. Ankara'ya gelemiyor, Külliye'nin içinde var. Orada 29 Ekim'de Fazıl Say'ın bir konseri olacak. Gelin tek millet olalım.



Erdoğan'dan İstanbul'a müjdeler

İstanbul'un bu potansiyeline değer katmak için, yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji vadisini kuruyoruz. Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar ilaç üretilecek 20 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Bayrampaşa'da bir teknoloji tesisi kuruyoruz. Pendik'te teknoloji geliştirme merkezi kuruyoruz. Şehrin her iki yakasında birer sebze-meyve-su ürünleri gibi haller kuracağız. Plan-proje hazır. Böylece toptancı araçlarının şehir içi yoğunluğunu azaltmayı planlıyoruz.

Turizmde Yenikapı ve Galataport kruvazör limanları da İstanbul'un gelirlerini artıracak.

Ekonomide manipülasyona soruşturma


Bu ara birileri gene bizi provake etmeye çalışıyor. Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Ey finans sektörü içinde olanlar kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, şöyle böyle olacak diyerek provakatif işler içine giriyorsanız çok ağır bedel ödersiniz.


Bunların ipiyle kuyuya inilmez. Bizim istikametimiz doğrudur, bugüne kadar nasıl başaramadılarsa, bundan sonra da başaramayacaklar.


MHP Lideri Bahçeli'nin konuşması

Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitinginde vatandaşlara hitap eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, "İstanbul'da yaşayan her insanımıza şükranlarımı sunuyorum" diyerek, "İstanbul'u fetheden mübarek irade sizin şanlıydı" ifadesini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, aziz vatandaşlarım, değerli kardeşlerim, saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

  • İstanbul bugün muhteşemsin, bugün tarih yazıyorsun. Allah nazarlardan esirgesin. Yenikapı adeta uçsuz bucaksız gelincik tarlası olmuş çağlıyor. Al bayrağa bürünmüş pırıl pırıl parlıyor. Tam 960 gün sonra 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünden 983 gün sonra Yenikapı’da muhteşem bir heyecan ve milli bir coşkunun bayraktarlığını yapıyorsunuz. Bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz.

Ne mutlu sizlere, ne mutlu birim iriyim diriyim Türkiyem diyen cesur yüreklere…

İstanbul, Cumhur'un irfanıdır. Cumhur İttifakı olarak tarihi sorumluluklarımızın bilincindeyiz.

Canilerden birisi Türk milletine açıkça diyor ki, 'Boğaz’ın batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinapolis’e gelir tüm cami ve minarelerinizi yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve tekrar Hristiyan şehri olacak'.

İstanbul, Türk milletinin namus timsalidir. Hiçbir hedef bu aziz kentimize musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyecektir. Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa ya o gözü oyarız ya da o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız.

İstanbul'da PKK ve FETÖ'ye geçit yoktur

Ekonomik teröre karşı aynı gemiye bindik. Beka düşmanlarına karşı aynı mevziye girdik. Terör örgütlerine emperyalist odaklara karşı el ele verdik, güç ve gaye birliği yaptık. Cumhur İttifakıyla kucaklaştık. Konu vatansa nefsimize tutsak olamazdık, kenetlendik, kucaklaştık. Tehlikeleri okuduk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde uzlaştık.

31 Mart seçimleri milli iradenin tercih ve desteğiyle kazası belasız temin edilmeli. 31 Mart bir beka, İstanbul için kader seçimidir. İstanbul'da PKK'ya, FETÖ'ye geçit yoktur.

Kılıçdaroğlu konuşacak, Cumhur İttifakı yapacaktır. O yalan söyleyecek, biz doğruları anlatacağız. Nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı defederiz."

Binali Yıldırım kürsüde

Miting alanında ilk olarak Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım vatandaşlara hitap etti.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından telefon görüşmesi yaptığı ilk kişinin MHP Lideri Bahçeli olduğuna vurgu yapan Yıldırım, "Cumhur İttifakı'nın temellleri o gece atıldı. Bu birlik ve beraberlik ruhu bizde olduğu sürece Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok" dedi.

"İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız" diyen Yıldırım'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

Bu meydanda Cumhur İttifakı'nın gür sesi yankılanıyor. Sergilediğiniz bu muhteşem tablodan gurur duyuyoruz. Herkes için hizmet götüreceğiz, herkes için çalışacağız. Bize yakışan sevgiyle çalışmak ve İstanbulluya hizmet etmektir.

Kankam olmaya var mısınız?

Sayın Cumhurbaşkanımız bazı projelerden bahsedecek. Ancak şunu bilmenizi istiyorum. Bütün İstanbullu hemşerilerimizi kardeşlerimizi mutlu edecek çok güzel planlarımız var. Bu imkanları, İstanbul’un imkanlarını adil bir şekilde hizmetinize sunacağız.

Anneler çocuklarınız en güzel anaokuluna gidecek. Çünkü bunu siz hak ediyorsunuz. Dünyada hangi meslek geçerliyse onun diplomasını alacak. Çalışmak isteyene iş, kendi işini kurmak isteyene destek bizden.

Hanımefendiler birlikte yürümeye hazır mısınız? Beyefendiler omuz omuza daha güzel İstanbul için var mısınız?

Vatandaşlar saatler öncesinde akın etti

"Sağduyunun Birlikteliği" sloganıyla düzenlenen buluşma için İstanbul'un farklı ilçelerinden metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle yola çıkan vatandaşlar, Yenikapı Meydanı'na akın akın geldi.

Meydana 16 metre yüksekliğinde 145 metre genişliğindeki sahneye iki led ekran, 18 ses kulesi kuruldu. Alanda 12 dev ekran bulunurken, alan ve çevresinde yaklaşık 5 bin civarında polis görev alıyor.

Alanda dört ayrı giriş noktasında 130 metal dedektörlü kapı ve 18 bin metre bariyer de yer alırken, meydanın farklı yerlerine, vatandaşın istifade etmesi için içme suyu bırakıldı.

Ekranlar ve ses kuleleri yerleştirildi

Meydanın birçok yerine ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dev posterleri asıldı. Sahnede bulunan Erdoğan ve Bahçeli'nin tokalaştığı fotoğraf karelerinin üzerine de "İstanbul ehline emanet" ve "İstanbul bizim için bir aşk hikayesi" yazıldı.

Yerli ve yabancı basın mensupları için tribün oluşturulurken, vatandaşların etkinliği izleyebilmesi için meydanın farklı yerlerine onlarca ses kulesi ve ekran yerleştirildi.

Miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer alıyor.



#Yenikapı mitingi
#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli
5 yıl önce