|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ruhani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran lideri Ruhani ile telefonda İran'daki toplumsal olayları görüştü.

Yeni Şafak
12:22 - 3/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:28 - 3/01/2018 Çarşamba
AA
İran lideri Ruhani ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan
İran lideri Ruhani ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, İran'da 28 Aralık'tan bu yana süren gösterilere değinildi.

Erdoğan, Türkiye olarak İran'ın toplumsal huzur ve istikrarının korunmasına önem verdiklerini vurguladı. Erdoğan, İranlı mevkidaşı Ruhani'ye, halkın barışçıl gösteri hakkını kullanırken kanunların çiğnenmemesi gerektiği yönündeki açıklamasını isabetli bulduğunu ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, gösterilerin birkaç gün içerisinde sona ermesini umduklarını söyledi.

  • İran'da sokaklar karıştı
  • İran’da ekonomik gerekçelerle başlayan ayaklanmalar, rejime yönelik isyana, yer yer şiddet eylemlerine dönüştü. İsfahan’da kaymakamlığı işgale yeltenenlerden 5’i öldürüldü, ülke genelinde ölü sayısı 23’e yükseldi. Dini lider Ali Hamaney, İran düşmanlarının para, silah ve siyaseti kullanıp isyan çıkarttığını söyledi. Tahran gösterilere karşı daha da sertleşeceği mesajı verirken, meydanların lideri ve ideolojisinin bulunmaması dikkat çekti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Ruhani
#İran
6 yıl önce