|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Noel mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Farklı mezhep, gelenek ve kiliselere mensup Hristiyan vatandaşlarımızın kendi inançları doğrultusunda kutladıkları Noel Yortularının, birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Yeni Şafak
17:17 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:20 - 23/12/2015 Çarşamba
IHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyanlık inancına mensup vatandaşların "Noel Yortuları" vesilesiyle yayınladığı mesajında, Hristiyanlık inancına mensup vatandaşları, Noel Yortuları vesilesiyle tebrik etti.



Yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin, inançların bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadığı Anadolu topraklarının, ötekileştirmenin zemin bulamadığı bir medeniyet havzası olmasıyla dikkati çektiğini belirten Erdoğan, "Ayrımcılığın, ırkçılığın her türüne karşı olan bizler, mensup olduğumuz medeniyetin değerleri doğrultusunda, farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini bir zenginlik olarak telakki ediyoruz. Söz konusu değerlerin hayata geçirilmesi neticesindedir ki bu coğrafya, öteden beri, çatışmadan, savaştan, zulümden ve baskıdan kaçan herkese korunaklı bir çatı, güvenli bir liman olmuştur" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:



"Ülkemizin, hangi dine, inanca, etnik kökene ve mezhebe mensup olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın geleceklerinden emin olarak, barış, huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürdükleri bir coğrafya olması hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Bizler, gelecekte de ülkemizdeki çeşitliliği bir zenginlik olarak görmeye; karşılıklı saygı doğrultusunda yarınlarımızı birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Farklı mezhep, gelenek ve kiliselere mensup Hristiyan vatandaşlarımızın kendi inançları doğrultusunda kutladıkları Noel Yortularının, birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hristiyan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Noel Yortusunu bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum."

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Hristiyanlık
#Noel Yortusu
8 yıl önce