Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan çıkarması: Cidde'de üçlü savunma anlaşması imzalanacak
09:42, 07/08/2026, CumaG: Güncelleme: 10:03, 07/08/2026, Cuma
Yeni Şafak

Güvenlik kaynakları, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın bugün Cidde'de üçlü savunma anlaşması imzalayacağını bildirdi
Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan ekseninde bölgesel güvenlik dinamiklerini yeniden şekillendirecek tarihi bir adıma imza atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan stratejik bir savunma anlaşmasını resmileştirmek üzere günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Suudi Arabistan'a hareket etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak, sabah saat 07.30'da Ankara Havalimanı'ndan havalanarak Cidde'ye doğru yola çıktı. Erdoğan'ı başkentten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve diğer devlet yetkilileri uğurladı.

Üçlü savunma anlaşması imzalanacak
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında savunma ittifakı imzalayacak. Aylar süren müzakere ve diplomasi girişimleri neticesinde kaydedilen bu gelişme bölgede ve geniş coğrafyada barışın, istikrarın korunması açısından önemli görülüyor.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, çalışma ziyareti çerçevesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'le bir araya gelmesi öngörülüyor.

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gitti

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor: Yerine Cevdet Yılmaz vekalet edecek
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.