|

Cumhurbaşkanı'ndan seferberlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele ve mülteciler konusunda sert mesajlar verdi. Terörle mücadelede seferberlik çağrısında bulunan Erdoğan "Teröre karşı, Malazgirt ruhuyla, ulu Osmanlı çınarının azametiyle Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum" dedi.

Yeni Şafak
12:26 - 21/03/2016 الإثنين
Güncelleme: 13:59 - 21/03/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi"ne katıldı.



Törene, Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda davetli katıldı.



Program çerçevesinde ayrıca 2016 Çınar Yılı Projesi ile 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi'nin startı verildi.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Terör örgütlerinin, ülkemizi kendi kanlı gündemlerine hapsetme, milletimizi yılgınlığa sürüklemek amacıyla bu eylemleri gerçekleştirdiğini çok iyi biliyoruz. Onun için bir yandan acımızı yaşar terörle mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürürken, aynı zamanda hedeflerimizden kopmuyor, projelerimizi gerçekleştirmekten de asla geri durmuyoruz.



"Bundan taviz vermeyin
"


Devletimiz, askeriyle polisiyle korucularıyla istihbaratıyla tüm imkanlarıyla terör örgütleriyle ve arkalarındaki güçlerle mücadele ediyor. Terörün yeni yöntemlerine karşı biz de yeni mücadele yöntemleri geliştirerek kısa sürede neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Yeter ki milletimiz, sizler, birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tutun, bundan taviz vermeyin. Terörün en büyük panzehiri işte budur.



"Seferberlik çağrısı yapıyorum
"


Buradan tüm milletime bir çağrıda bulunuyorum. Teröre karşı, terör örgütlerine karşı, bu örgütler vasıtasıyla ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı, Malazgirt ruhuyla, İznik'te kurulup Konya'da zirveye çıkan Anadolu Selçuklu ruhuyla, o heyecanla Söğüt'te dikilip 24 milyon kilometrekareyi kaplayan o ulu Osmanlı çınarının azametiyle Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum.





"Batı'nın
terör örgütleri karşısındaki ilkesiz tutumu

"



Demokrasi, insan hakları, özgürlükler konusundaki güçlü duruşumuzu, teröre rağmen, terör örgütlerinin provakasyonlarına rağmen elbette devam ettireceğiz. Şundan herkes emin olsun biz demokrasiyle değil terörle, özgürlükle değil teröristlerle, insan haklarıyla değil terör eylemleriyle mücadele ediyoruz. Buna karşılık, Batı'nın en son olarak mülteciler ve terör örgütleri karşısındaki ilkesiz tutumu başta olmak üzere, bu konuda nasıl sınıfta kaldığını da gayet iyi biliyoruz.



AB ile Türkiye görüşme yapacak toplantı yapılacak binanın arkasında bölücü örgüt çadır kurup paçavralarını oraya asıyor. Bu AB ki PKK'yı terör örgütü ilan etmiş. Nasıl oluyor da bu terör örgütüne çadır kurdurup paçavralarının orada sallanmasına izin veriyorsun. Bu samimiyet mi? 1963 yılından bu yana Türkiye'yi bekleten AB bu ikiyüzlülüğünü sürdürmeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı neden böyle konuşuyor diyorlar siz samimi olmadığınız sürece ben böyle konuşmaya devam edeceğim. Çünkü bizim için asl olan 78 milyon Türk milletidir. Siz o paçavraları orada dalgalandırırsanız bu lafları çok daha duyarsınız.



"Kaos başlatmak istemişlerdi
"


Cumhuriyet tarihinin en büyük milli ağaçlandırma seferberliğini başarıyla sürdürüyoruz. Buna rağmen bir takım çevreler ısrarla bizi ağaç düşmanlığıyla, yeşil düşmanlığıyla itham edebiliyorlar. Dün İstanbul Gezi Parkı'nda, Ankara ODTÜ alanında ağaç bahanesiyle kaos başlatmak istemişlerdi, bugün Artvin'de, başka yerlerde aynı niyetle uğraşmaya devam ediyorlar. Halbuki ağaçlandırma alanında Türkiye'nin elde ettiği başarı ortadadır. Dünyanın takdirini kazanan bu çalışmalar, maalesef bizdeki gönülleri mühürlenmiş bazı çevrelerce görülmek istenmiyor.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Haliç Kongre Merkezi
#5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı
#2016 Projesi ile Dünya Ormancılık
#Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi
٪d سنوات قبل