|

Dağlıca şehitlerine hüzünlü veda

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan 4 asker düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Çatışmada şehit olan Astsubay Üstçavuş Samet Çakır, memleketi Trabzon'da, şehit olan Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun cenazesi, Eskişehir'de defnedildi.

Yeni Şafak
17:27 - 18/10/2015 Pazar
Güncelleme: 18:36 - 18/10/2015 Pazar
AA
Şehit Astsubay Üstçavuş Samet Çakır, memleketi Trabzon'da düzenlenen törenle defnedildi
Şehit Astsubay Üstçavuş Samet Çakır, memleketi Trabzon'da düzenlenen törenle defnedildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan Astsubay Üstçavuş Samet Çakır, memleketi Trabzon'da düzenlenen törenle defnedildi. Oğullarının şehit olduğu haberini, ikamet ettikleri İzmir'de aldıktan sonra uçakla Trabzon'a gelen baba Muammer, anne Zehra ve kız kardeşi Duygu Çakır, şehit Samet Çakır'ın (28) cenazesini Trabzon Havalimanı'nda bekledi.






Şehit askerin askeri uçakla gelen cenazesi, tören mangası tarafından uçaktan indirilerek cenaze aracına konuldu. Bu sırada, sinir krizi geçiren Çakır'ın ailesi ve yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundu.



Şehit Çakır'ın naaşının bulunduğu cenaze aracı, daha sonra konvoy eşliğinde Çakır'ın Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki dayısının evine getirildi. Şehidin cenazesi, Türk bayrakları asılı evin önünde indirilmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu, ailesi ve yakınlarından helallik istendi. Daha sonra Gülbaharhatun Camisi'ne getirilen şehit astsubay için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı.



Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazı sonrası Çakır'ın cenazesi, bir süre top aracı, ardından cenaze aracında taşınarak Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.



Cenaze törenine, şehit Çakır'ın ailesi, yakınları, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Eski İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Evlilik hazırlığı yapıyordu


Şehit Samet Çakır'ın nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı, ailesinin İzmir'de ikamet etmesine rağmen şehit olması halinde memleketi Trabzon'a defnedilmesini vasiyet ettiği öğrenildi.







Eskişehir'de hüzünlü veda


Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun cenazesi ise Eskişehir'de defnedildi.



Askeri helikopterle kente getirilen şehidin naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, Asker Hastanesi morgundan alınarak ambulansla Reşadiye Camisi bahçesine taşındı.



Şehidin eşi Filiz, çocukları Emir Kayra (7) ve Beren Balım (3), babası Yakup, annesi Vasfiye ve kardeşi Gürkan Topsakaloğlu, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Kaymakamı da olan diğer kardeşi Tuncay Topsakaloğlu ile yakınları, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan alanda taziyeleri kabul etti.



Vasfiye Topsakaloğlu, tören sırasında, "Ağlamayacağım ve dik duracağım" diye konuştu.












#samet çakır
#Turgay Topsakaloğlu
#dağlıca şehitleri
9 yıl önce