|

Daha nokta koymadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’ye karşı verilen mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, “Şimdi her şey meydana çıkıyor. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür, devam ediyoruz” dedi. Erdoğan, batının tavrını da eleştirdi: Batı başka şeyler bekliyordu; zil takıp oynayacaklardı. Zilleri ellerinde kaldı; oturup kaldılar.

Yeni Şafak
04:00 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 05:45 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde oda ve borsa başkanları ile istişare toplantısında biraraya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi:



Onlar kendini dünya vatandaşı sayıyorlar. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da güya vatan kabul ediyorlar. Eninde sonunda oraları da ele geçireceklerini söyleyecek kadar bu konuda öz güven sergilemeye çalışıyorlar. ABD'yi de ele geçirecekler. Öyle diyorlar. Ve bunu da oraya yerleşmek suretiyle, 'işte bak oradan bu işi yönetiyoruz..' hava bu.



SAPKIN BİR ÖRGÜT


Bu bakımdan sadece itikadi olarak değil, milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. Milletimiz 15 Temmuz'da sadece bu terör örgütüne değil, benzer niyetlere sahip, benzer yöntemlere başvurmak isteyen herkese mesajını açık ve net şekilde, 'bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız' demiştir.





GEVŞEMEK YOK


FETÖ Allah'ı, ilmi istismar ederek bu milleti aldattı. Milleti himmet diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor. Daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür. Daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok; kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız. Meydanı ne FETÖ'ye ne PKK'ya ne DAİŞ'e ne de başka terör örgütlerine, ihanet çetelerine asla bırakmayacağız.



BUZ DAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ


15 Temmuz ile bu sinsi örgütün TSK bünyesindeki yapılanması da deşifre olmaya başladı. Şu anda yakalananlar, buz dağının görünen yüzü, diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Şüphesiz bu örgütün bir de iş dünyası ayağı var. En güçlü oldukları yer belki de orası. Çünkü kuraldır, finansı olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm bağlantılarını, tüm düzenini, tüm akarlarını tamamen kesmekte kararlıyız.





AFFETMEYECEĞİZ


Kimsenin gözünün yaşına bakacak durumumuz yok. FETÖ'ye aktarılan her kuruş, bu millete sıkılmak üzere namluya sürülmüş bir mermidir. Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak, o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz. Artık bu yapının her okulu, her dershanesi, her evi birer terör yuvası; her şirketi, her derneği, her vakfı birer terör organizasyonudur.



O KADAR KAFASI ÇALIŞMAZ


FETÖ'ye mensup “hainler" dünyanın her köşesinde kendi ülkesini ve milletini karalamak için çalışıyor. Bu adamlar maşa. Çünkü yaptıkları işlerin kahir ekseriyeti kendilerinden ziyade başka birilerine, her zaman söylüyorum, 'üst akla hizmet' etmeye yöneliktir. Yoksa o Pensilvanya'daki üst akıl değil, o kadar kafası çalışmaz. Üst akıl başka; ne demek istediğimi herhalde anlıyorsunuz.



Biz şu anda seferdeyiz


Yaşananlardan ders almadıkları gibi hala “şu günü bekleyin, bu günü bekleyin.." şeklindeki hezeyanlarıyla taraftarlarına moral vermeye, milleti tehdit etmeye çalıştıklarına dikkati çeken Erdoğan, “Şimdi de '14 Ağustos'u bekleyin' diyorlar. Biz namert değiliz, biz mertiz mert. Biz, seferle emrolunduk, zaferle değil. Zafer, hakimler hakimi olan Allah'a aittir. Biz şu anda seferdeyiz. Alçaklık bir karakter meselesidir. Zaman ve mekan sınırı taşımaz. Attıkları her adım onları içinde bulundukları foseptik çukurunda biraz daha aşağıya çekiyor ve daha çekecek. Yedikleri her darbe, onların çirkin yüzünü daha ifşa edecek; daha neler çıkacak" dedi.





Şimdi arınma zamanı


Devletin yeniden yapılanmasının şart olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bunun her alanda ve kurumda olması gerektiğini bildirdi. Erdoğan, Bir insan çalıştığı kuruma ihanet içerisindeyse bu insanı sırtımızda taşımaya mecbur muyuz? Şimdi devleti bunlardan arındırma zamanıdır, tüm sektörleri arındırma zamanıdır. Bu yasal düzenleme anayasa değişikliği gerektiriyor. Anayasa değişikliğiyle ilgili asgari müştereklerde birleşmemiz lazım. Devletin yeniden yapılanması şart. TSK'nın yeniden yapılanması lazım. Süratle atılması gereken adımlar var. Bunlar üzerinde çalışmalar yaptırttım. 50'li yılların yasalarıyla, darbe yasalarıyla bu ülkeyi yönetemeyiz" dedi.



CHP liderini de bekliyorum


Pazar günü Yenikapı'da 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' düzenleyeceklerini hatırlatarak, parti liderlerine yaptığı miting davetini MHP lideri Bahçeli'nin kabul ettiğini belirten Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da tekrar çağrı yaptı: “Ben tabii aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Onlar bir heyetle katılacaklarını açıklamış durumdalar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve Yenikapı'da bulunma kararını verirler."





Batı zil takıp oynayacaktı


Batılı ülkelerin tavrını da eleştiren Erdoğan, darbe girişiminin gerisindeki amaçlardan birinin de Türkiye'nin tüm birikimlerini yok etmek, birilerine peşkeş çekmek olduğunu söyledi. Erdoğan, “Çünkü bu oyun defalarca oynandı. Biz bunun bedelini defalarca ödedik. Bu defa da başaramadılar. Darbe girişimine rağmen ekonomimiz yolunda ilerlemeye devam ediyor. Batı başka şeyler bekliyordu, zil takıp oynayacaklardı. Ama Rabbim onlara bu fırsatı vermedi. Zilleri de ellerinde kaldı oturdukları yerde kaldılar" dedi.



İstihbarata tek çatı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstihbarat teşkilatları ile ilgili bir çalışmanın başlatıldığını aktaran Erdoğan, “Bizim tüm istihbarat teşkilatını gerek MİT, gerek emniyet, gerekse jandarma istihbarat. Şimdi jandarmayla malum polisin İçişleri'ne bağlanması süreci var ya. Dolayısıyla burada istihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz. Buna yönelik bir çalışmayı bugün bana sundular. Bunu aynı zamanda Sayın Başbakan ile de değerlendireceğiz, paylaşacağız" dedi.









#Recep Tayyip Erdoğan
#Külliye
#FETÖ
#Fetullah Gülen
8 yıl önce