|

"DAİŞ İngiliz anahtarı gibi"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, DAİŞ'in adeta bir İngiliz anahtarı gibi her kapıyı açan bir şeye dönüştüğünü belirtti. Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin taşınmasında sadece güvenlik kaygılarının etkili olmadığını söyledi. Akdoğan, örgüt ya da İmralı ile herhangi bir görüşmenin söz konusu olmadığını da ifade etti.

Yeni Şafak
11:18 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:57 - 20/01/2016 Çarşamba
AA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, DAİŞ ile mücadele maskesi altında bölgede bir siyasi nüfuz mücadelesi verildiğini belirterek, "Bu DAİŞ adeta bir İngiliz anahtarı gibi her kapıyı açan bir şeye dönüştü. Hem iç siyaseti tanzim etmek için hem de sınırları tanzim etmek için kullanılan bir enstrümana dönüştü" ifadelerini kullandı. Akdoğan, Hakkari ve Şırnak şehir merkezlerinin taşınması çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. "Hükümet meseleye sadece güvenlik perspektifiyle bakmıyor" diyen Akdoğan, "AK Parti'nin hedefi bölgeyi kalkındırmak" dedi.



"Örgüt eşittir ölüm, devlet eşittir umut ve insancıl bir yaşam"


Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Vatandaşımız şunu görüyor; bir tarafta okul, hastane yapan, halkı kucaklayan bir devlet var, öbür tarafta da okulları bombalayan, anaokulunu yakan, hastaneleri kurşunlayan, ateşe veren, halkın yaşantısını çekilmez kılan bir örgüt var. Örgüt eşittir ölüm, devlet eşittir umut ve insancıl bir yaşam" şeklinde konuştu.



"Örgütle, İmralı'yla bir görüşme söz konusu değil"


Akdoğan, örgütle ve İmralı'yla herhangi bir görüşmenin de söz konusu olmadığını söyledi.



"Süreci istismar ederek bir şekilde güç devşirmeye çalıştılar"


'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa' isimli kitaptaki iddialar ile ilgili olarak da Akdoğan, şunları kaydetti:



"Bunlar tamamen çarpıtmadır, kurgudur ve manipülasyondur. Bunların ne kadar bu meseleye ciddiyetsiz yaklaştıklarının bir göstergesidir. Bunlar hep o sürecin sonucunda ulaşılacak sonuç yerine, hep o süreci istismar ederek süreci bir şekilde süreçten güç devşirmeye çalıştılar, süreçleri hep sabote ettiler."












#Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan
#Yalçın Akdoğan
#DAİŞ
8 yıl önce