|

Danışmanlar Meclis yolunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun danışmanları da aday listelerindeki yerlerini aldı. 7 Haziran'da seçilen isimlerden 53'ü bu sefer aday gösterilmedi. Geçen listedeki toplam 238 kişi 1 Kasım yarışında yok.

Yeni Şafak
04:00 - 19/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:33 - 19/09/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Aydın Ünal ve Ali İhsan Arslan Ankara'dan aday gösterildi. Arslan Ankara 1. Bölge 5. sıradan, Ünal ise yine Ankara 2. Bölge 7. sıradan aday gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya Afyonkarahisar 2. sıradan gösterildi. Erdoğan'ın bir başka danışmanı Çiğdem Karaaslan Samsun'dan 2. sıradan aday olarak belirlendi. akiller de listede



Başbakan Davutoğlu'nun danışmanlarından Ertan Aydın Ankara 1. Bölge 7. sıradan, Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge 6. sıradan, Taha Özhan Malatya 2. sıradan, Durmuş Ali Sarıkaya İstanbul 2. Bölge 8. sıradan aday gösterildi. Başbakan Davutoğlu'nun doktoru Celil Göçer de Tokat'tan 3. sıra adayı olarak belirlendi.



Tüm Türkiye'yi gezerek çözüm sürecini halka anlatan akil insanlar da AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer aldı. Avukat Fatma Benli, Ahmet Gündoğdu, Vedat Bilgin, Orhan Miroğlu AK Parti'nin 550 kişilik aday listesinde yer verildi.



53 VEKİL LİSTE DIŞI


AK Parti, 7 Haziran'da seçilerek Meclis'e giren 53 milletvekiline 1 Kasım listesinde yer vermedi. Listede yer almayan milletvekilleri arasında son günlerde Hürriyet Gazetesi'nin hedef gösterdiği Abdurrahim Boynukalın, Meclis'in en genç vekilleri 26 yaşındaki Fatma Gaye Güler ve Mehmet Alğan, gazeteci vekiller Hüseyin Yayman ve Muhsin Kızılkaya, şarkıcı Uğur Işılak, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşenur İslam, Anayasa Hukukçusu Osman Can, ile 18 çocuk babası Seyit Eyüboğlu da yer aldı.


İlk kez MKYK listesinde yer alan ve AK Parti'nin başörtülü ilk genel başkan yardımcısı olan Fatma Betül Sayan Kaya İstanbul 2. Bölge 5.sırada, MYKY'da liste dışı kalan Ekrem Erdem de 6.sıradan aday gösterildi. Uzun yıllar AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yapan Aziz Babuşçu da yeniden listede yer aldı. Başbakan Davutoğlu'nun danışmanı Durmuş Ali Sarıkaya da aday gösterildi.


7 Haziran seçimleri listesinden 312 milletvekili yeniden aday gösterildi. 550 isimden 238'i 1 Kasım aday listelerinde yer almadı.



GÜVENÇ K.MARAŞ'A


Celalettin Güvenç, AK Parti'den Maraş milletvekili adayı oldu. Bürokrasi kökenli Güvenç, Şanlıurfa'da valilik yaptıktan sonra istifa ederek, son yerel seçimde Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 1 Kasım seçimleri için belediye başkanlığı görevinden de istifa eden Güvenç, Kahramanmaraş'tan milletvekili adayı oldu.


#Aydın Ünal
#Vedat Bilgin
#Ertan Aydın
9 yıl önce