|

Dar gelirli ailelere bedava internet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu yoksul ailelere bedava internet verileceğini belirtti. Bakan Ramazanoğlu, “Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz"dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:53 - 20/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” projesinin kapanış toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kadınlar ve çocuklar için internet kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli bir projeleri olduğunu belirterek, “Yoksul ailelere ücretsiz internet önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız. Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız” dedi.



AMAÇ GÜVENLİ İNTERNET


Hayata geçirilecek yeni reformlara değinen Bakan Ramazanoğlu, bunlardan en önemlilerinden birinin ücretsiz internet olacağını söyledi. Kadınlar ve çocuklar için internetin kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli bir projeleri olduğunu aktaran Ramazanoğlu, yoksul aileler için ücretsiz internet uygulamasının yasalaşacağını müjdeledi. Belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişimi sunmayı planlayan projede internet 'aile internet paketi' şeklinde olacak. “İnternete girmek istiyorum diye özellikle büyükşehirlerde sokağa çıkan çocuklarımızı bekleyen sigara, uyuşturucu, alkol gibi tehlikelerden çocuklarımızı uzak tutmamız lazım” diyen Ramazanoğlu, çocukların, tehlikenin potansiyel yerleri olan internet kafelerden güvenli ev ortamına taşınması gerektiğini söyledi.






#Intel
#Türkiye Kadın Girişimciler Derneği
#Genç Fikirler Güçlü Kadınlar
#Sema Ramazanoğlu
8 yıl önce