|

Dar görüşlü ve yanlış bir karar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman Parlamentosunun aldığı kararla sadece hukuku ihlal etmekle kalmadığını aynı zamanda dar görüşlü ve yanlış bir karar verdiğini belirtti. Kalın, kararın, Türkler ile Ermeniler arasındaki barış için de zarar verici olduğunu vurguladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 00:04 - 7/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ermenistan Kararı: Yasa dışı, yanlış ve zarar verici” başlığıyla Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi için makale kaleme aldı.“Alman Parlamentosu perşembe günü sadece hukuku ihlal etmekle kalmadı aynı zamanda dar görüşlü ve yanlış bir karar da verdi” ifadesini kullanan Kalın, Alman Parlamentosunun 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyarak Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yorulmadan Türkleri ve Ermenileri diyalog yoluyla birbirine yakınlaştırma çabalarını görmemezlikten geldiğini kaydetti.



HUKUKUN İHLALİ


Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmanın ilk adımını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attığını belirten Kalın, Ermenistan'ın çözüm önerisine hiç yaklaşmadığını yazdı.



Alman meclisinin kararının siyasi ve yasalara aykırı ve Türkler ile Ermeniler arasındaki barış için zarar verici olduğuna işaret eden Kalın, kararın Avrupa hukukunun da ihlali anlamına geldiğini belirtti.



Kalın, Türkler ile Ermeniler arasında barışın teşvik edilmesi bahanesiyle Bundestag'ın Erivan'ın ödün vermez tutumunu görmezden geldiğini ve haksız bir şekilde Türkiye'yi hedef aldığını bildirdi. Ermenistan'ın mantıklı bir ilerleme hususundaki yetersiz ilgisinin mükafatlandırılmasıyla Almanya'nın Kafkasları daha da tehlikeli bir hale getirdiğini ifade eden Kalın, bunun yanında Almanya'nın Türkiye ile ilişkilerini de tehlikeye attığını vurguladı.



AĞIR HASAR VERDİ


NATO ortağı ve gelecekteki AB üyesi olarak Türkiye'nin Berlin ile işbirliğinin tüm önemli sorunların çözümünün anahtarı olabileceğine inandığına işaret eden ve Merkel'in Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya yasal göçünün sağlanmasına ilişkin bir mekanizmayı yürürlüğe koyan ve yasa dışı yollardan gelen mülteci akınını durduran bir anlaşmada arabuluculuk yaptığını anımsattı. Kalın, “Alınan karar Türk toplumunun Alman hükümet ile ilişkilerine ağır hasar vermiştir. Federal Meclisin tartışmalı kararı, bir kez daha tarihin politize edilmesinin faydadan çok zarar getirdiğini göstermiştir” değerlendirmesinde bulundu.


#İbrahim Kalın
#Alman Parlamentosu
#Ermeniler
8 yıl önce