|

Darbe girişiminin son toplantısı orada yapıldı

Darbe girişiminin son toplantısının darbe girişiminin yaşandığı geceden bir gün önce Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'nda yapıldığı öğrenildi.

Yeni Şafak
23:13 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 20:15 - 22/07/2016 Cuma
Diğer

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bir gün önce Yeşilköy Hava Harp Okulu'nda 20 general ve subayın yer aldığı toplantıya katılan 66. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



Alınan bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişiminde bulunan yaklaşık 20 general ve ve subayın Hava Harp Okulu'nda bir gün önce toplantı yaptıkları belirlendi. Toplantıya katılanların kimlik tespitine ilişkin kamera kayıtları inceleniyor.



Toplantıya, 66. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit'in de katıldığı belirlendi. Savcılık Tuğgeneral Yiğit hakkında yakalama kararı çıkarttı.



Darbe girişiminin nasıl yapılacağının ele alındığı belirtilen toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil yaptığı Marmaris'teki oteli basan ekibi komuta eden ve Muğla'da tutuklanan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in de katıldığı belirlendi.



Darbenin başarılı olması durumunda Ankara Valiliği'ne atanmasının planlandığı kaydedilen Tuğgeneral Kemal Akçınar ile ilgili olarak okulun misafirhanesinde yapılan aramada 5 takım elbise, 10 takım iç çamaşırı ve askeri tatbikatta kullanılan kamuflajı bulunarak, el konuldu.



Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından okulda bulunan komutanların, buradaki bazı askerlerin sivil kıyafetlerini zorla ya da para karşılığında alarak giydikleri, kamuflajlarını bırakıp halkın arasına karıştıkları öğrenildi.



Toplantıya katılan diğer isimlerin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.




#Yeşilköy
#Darbe girişimi
8 yıl önce