|

Darbe imalı bildiriye tepkiler çığ gibi: Kafalarındaki darbeci zihniyet emekli olmamış!

Ekonomi yönetiminden sorumlu bakanlar da, 103 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi gündemi üzerinden milli iradeyi hedef almasına tepki gösterdi.

12:41 - 4/04/2021 Pazar
Güncelleme: 12:56 - 4/04/2021 Pazar
AA
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan

Deniz Kuvvetlerinden emekli 103 eski amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve görevdeki bir amiralin cübbe ve takkeli fotoğrafını konu edinerek milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran bildirisine tepkiler sürüyor.

Ekonomi yönetiminden sorumlu bakanlar da, 103 emekli amiralin hadsiz bildirisine sert cevaplar verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,
Twitter'daki paylaşımında, "Kendileri emekli olmuş ancak kafalarındaki darbeci ve vesayetçi zihniyet emekli olmamış. Hala bu millete ve onun seçtiği lidere ayar vermeye çalışıyorlar. Milletimiz, lideriyle 19 yıldır bu zihniyete hiç geçit vermedi, hiçbir zaman da geçit vermeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

UÇAKLAR KALKMASIN DİYE ÇİFTÇİLER EKİN YAKTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,
halkın gücünün üstünde bir güç olmadığına işaret ederek, "Milletin iradesini tehdit eden darbe heveslilerine 15 Temmuz’da uçaklar kalkamasın diye ekinini yakan çiftçileri hatırlatmak isterim. #HaddiniziBilin." ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

ARTIK GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
, milletin, darbeci ve vesayetçi zihniyetlerin milli iradeyi hiçe sayarak kalkıştığı girişimlere artık geçit vermeyeceğini ve Türkiye’de darbeler döneminin kapandığını 15 Temmuz’da gösterdiğine dikkati çekerek, "Bundan ders almayan bir grup darbe meraklısına #HaddiniziBilin diyorum." açıklamasını yaptı.

MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,
"Vesayetçi zihniyetin milli iradeyi hedef alan tehdidine karşı müsamaha gösterilmeyecektir. Bu vatana ihanet edenler, bunun bedelini ödeyecektir. #HaddiniziBilin #HodriMeydan." paylaşımında bulundu.

#103 emekli amiral
#Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan
#Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
#Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli
#Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
#Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu
3 yıl önce