|

Darbe tezcisi dekan da karede

Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz ve 6 Galatasaraylı futbolcunun 1994'te FEM Dershanesi’nde çektirdiği fotoğrafta dün tutuklanan Kocaeli Üniversitesinin eski Dekanlarından İlker Çolak’ın da yer aldığı ortaya çıktı. Oğluna, Gülen’in babasının ismi olan Ramis adını veren Çolak örgütün kritpolarından.

Yeni Şafak
04:00 - 11/09/2016 Pazar
Güncelleme: 05:49 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

15Temmuz darbe girişiminin mimarlarından FETÖ Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün Galatasaraylı 6 futbolcuyla birlikte 1994 yılında çektirdiği fotoğraf oldukça konuşulmuştu. Yeni Şafak'ın 9 Eylül günkü nüshasında yayınlanan fotoğraf, FETÖ-futbol bağlantısına ilişkin önemli ipuçları içeriyor.



MONTAJLI KAYITLAR EVİNDEN ÇIKTI


Fotoğrafta yer alan isimlerden biri dün tutuklandı. Galatasaraylı futbolcu Benhur Babaoğlu'nun hemen önünde oturur vaziyette poz veren ve dün tutuklanan şahsın Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Nusret İlker Çolak olduğu ortaya çıktı. Çolak'ın yüksek lisans ve doktora yapan askeri hakim ve savcılar darbenin hukuki altyapısına ilişkin tez çalışmaları yaptığı ortaya çıkarıldı. Çolak'ın bir hakim üsteğmen için hazırladığı tezin konusunun “Cumhurbaşkanı Yüce Divanda Nasıl Yargılanır" olduğu belirlendi. Adli kaynaklara göre darbenin başarılı olması halinde bu tezler kabul edilecekti. Çolak'ın bu şekilde tez hazırladığı askeri personel sayısının yaklaşık 30 olduğu ifade ediliyor. Güvenlik güçlerinin Çolak'ın evinde yaptığı aramada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın montajlanarak hazırlanmış ses kayıtlarının buluduğu bildirildi.





FUTBOLCULARIN İÇİNDE


Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Çolak'ın, o dönem futbolcuları FETÖ'ye kazandırmaya çalıştığı öğrenildi. 1970 yılında Adana'da doğan Çolak Lise'yi FETÖ'nün o dönem oldukça güçlü olduğu İzmir'de bitirdi. Bu dönemde FETÖ'ye girdiği ifade edilen Çolak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken terör örgütü adına önemli görevlerde bulundu. Gülen'in kurmay ekibinden olduğu belirtilen Çolak oğluna, Gülen'in babasının ismi olan Ramis adını verdi. FETÖ'nün kendini gizleyen kriptolarından olduğu belirlenen Çolak, göze batmamak için başörtülü olan eşinin başını da açtırdı. Çolak kamuoyunda oldukça ses getiren fotoğraf karesinde FETÖ Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz, İstanbul-Marmara ve Genel Dershaneler İmamı Ahmet Kırmiç, Galatasaraylı futbolcular Cihat Arslan, Yusuf Tepekule, Uğur Tütüneker, Benhur Babaoğlu, Soner Tolungüç ve İsmail Demiriz'le birlikte yer alıyor.



#Adil Öksüz
#FEM Dershanesi
#İlker Çolak
8 yıl önce